Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 79
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Месинговите накрайници са на резба. За сега имам 2, искам да опитам кой ще е по удобен за работа. След като се отвърти се слага киселинат в тръбичката, накланя се за да отиде цялата в единия край и се нагрява с горелка. Така е на теория, скоро ще знам и на практика.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Да медта прави разни съединения с киселини. Това е неръжавейка а тапите са месинг май, или бронз.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    От години не ползвам мишепредпазители защото отворите на прелките са ми тесни 7 до 8 мм.Пчелите по лесно почистват труповете на умрелите пчели,ако има прорези на предпазителя наистина пази от мишки,но и затруднява пчелите при измъкване на подмора.Всичко е въпрос на гледна точка и всеки вариант си има предимства и недостатъци,затова и акъли не давам.Трябва всеки сам да реши.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от advanced
    Ето един тестов вариант на изпарител, който утре ще тествам как работи.

Днес го тествах, работи без грешка!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    За нетърпеливите, ето нова версия която предполагам ще работи без грешка. При предишната, имаше проблем че като охлаждам във вода се омокряше тръбата, и като сложа киселината тя полепваше по стените. Предишната беше предвидена да се пуска киселина от едната тапа, и с изтръскване да се събира в другата. Това определно не работи, въпреки че гледах купешки канадски вариянт. С новата версия, е достатъчно да подсуша тапата, която има обем точно колкото 2-3 грама ОК. После нагрявам САМО тапата, не цялата тръба.

Размери:
    И двете тръби са по 45 см. Мисля че тънката може да бъде наполовина по-къса но и така дълга е ок, тъкмо ще ви държи далеч от отровни изпарения.
    Инак дебелата тръба е: ф20 а тънката ф15. Между тях има резба, което е удобство за почистване на нагар.

Това което остава да направя е дървена дръжка.. но май ще го оставя за догодина

Имам едно старо,метално шпорче,от тия, дето тела влиза между колелцата,та въпроса ми е дали мога да го сложа като накрайник на маша или на поялник,за да го затопля?Да стане нещо такова като на снимката.

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    И аз имам такова но ползвам съд със топла вода.

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    Да Сузи може аз съм си направил такова и работи перфектно, ползвам поялник от мисля наи малките 8-10 лв. Ще погледна каква мощност е и ще пиша допълнително.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Поялника задължително трябва да е с термостат. Аз миналата година си купих едно такова готово, но прегрява и не върши никаква работа.

Бонев,до каква температура трябва да загрява?

Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •