Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 31 до 40 от общо 41

Разгънат преглед

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014

Възможно ли е делене на отводки ?

Здравейте колеги!Тази година и аз решавам да започна да се занимавам с пчеларство, за целта цяла зима чета литературата, гледам клипове на майсторите в занаята и си правя кошерите. Регистрирах се тук защото ми прави впечатление че много професионалисти са активни и дават ценни съвети, което е похвално!
    Ще споделя моята идея за този сезон. Тя е изцяло насочена към максимално размножение за сметка на нулев стоков мед. Идеята ми е следната:

6 отводки разположени в 2 двумайчини кошера + 2 отводки в 2 единични. Корпусите за двумайчино съдържание са с цел да изследвам за себе си повишеното КПД на тази теория и практика.

Разбира се имам и десетина роеловки които ще бъдат пръснати на стратегически, според мен,места но за сега приемам че рой няма да хвана или ако се хване той ще изкара сезона карантинно и няма да участва в опита с основните семейства.

Въпросът ми е кой е оптималният вариант за делена на отводките които са на засилено подхранване. Според вас, при така зададените параметри,колко броя семейства е възможно да се зазимят до края на настоящия сезон с достатъчен потенциал за презимуване? Благодаря.
    Този пост е редактиран от Lazarov; 18.03.2014 в 16:43.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •