Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 72
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да, защо да не извадя?

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Пчелите ако не УСВОЯТ плодника, не се качват горе. Могло е по време на развитие на отводката , но ако е добра, да слагаш магазинна рамка с основа на втора позиция. Пчелите я изграждат за 2-3 дни, махаш я и слагаш следваща на нейно място и тн, но също трябва да слагаш и плодникова рамка или основа, за да разширяваш гнездото. Когато изпълниш плодника с пити и пчели и има още паша, слагаш отгоре магазина с вече няколкото изградени магазинни рамки и основи.
    Когато развивам отводка и стане ли на 5 рамки, слагам основа на втора позиция, след 3-4-5 дни я премествам навътре и на нейно място следваща основа. Така разширявам гнездото.
    да разбрах мерси

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Да разбирам ли,че на отводката си сложил магазин с во за изграждане.На колко рамки беше отводката.
    Да бях подведен от човека от които ги взех няма значение.Бяха на 7-8 рамки ама не покриваха плътно.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    [QUOTE=Петър84;33410]По принцип от отводка не се чака мед същата година.[/QUOTE Вече ми е за урок.Първо за тях да има

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Зависи. Най-напред от отводката и после от грижите.Ранна отводка хваща слънчогледовата паша.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Зависи. Най-напред от отводката и после от грижите.Ранна отводка хваща слънчогледовата паша.
    Е то зависи от отводката, като начинаещ купих от един познат няколко отводки на по 3 пити и се оказа че две години си бяха отводки (нямах как да ги подсиля). После когато взех сам да си ги правя в добри години вадех и слънчогледов мед от отводките, но нямаха нищо общо с ония на по 3 рамки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да, защо да не извадя?
    ================================================== ===============Кошерите са си твой и ти решаваш от къде да вадиш.Доколкото знам меда от плодникови корпуси не се пипа,остава си за пчелите.А и този мед от три пити,от кошер преди да си го извадил,вече си го дал във вид на сиропи,или за зимни питки.Нищо не печелиш от тия няколко килограма мед.Отводка дава знания но не и доходи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    ================================================== Хваща но проблема е че трудно се намират,ранни отводки.Аз като търсих да купя всички казваха че най рано началото на юни ще продават.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз оставих по 30 кг. мед на кошер, което е прекалено много. Според теб по колко е трябвало да оставя.
    Извадих мед защото отводките се бяха задръстили, трябваше да извадя по 6 пити, но нали си викам да има за тях.
    Мед се вади от всякъде, стига да остане достатъчно за да има за зимуване.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Как е най-добре да се хранят отвотките вс ден или някаква система през ден два при положение че имам възможност по всяко време.

Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •