Да, защо да не извадя?
[QUOTE=Петър84;33410]По принцип от отводка не се чака мед същата година.[/QUOTE Вече ми е за урок.Първо за тях да има
Зависи. Най-напред от отводката и после от грижите.Ранна отводка хваща слънчогледовата паша.
Е то зависи от отводката, като начинаещ купих от един познат няколко отводки на по 3 пити и се оказа че две години си бяха отводки (нямах как да ги подсиля). После когато взех сам да си ги правя в добри години вадех и слънчогледов мед от отводките, но нямаха нищо общо с ония на по 3 рамки.
================================================== ===============Кошерите са си твой и ти решаваш от къде да вадиш.Доколкото знам меда от плодникови корпуси не се пипа,остава си за пчелите.А и този мед от три пити,от кошер преди да си го извадил,вече си го дал във вид на сиропи,или за зимни питки.Нищо не печелиш от тия няколко килограма мед.Отводка дава знания но не и доходи.
Аз оставих по 30 кг. мед на кошер, което е прекалено много. Според теб по колко е трябвало да оставя.
Извадих мед защото отводките се бяха задръстили, трябваше да извадя по 6 пити, но нали си викам да има за тях.
Мед се вади от всякъде, стига да остане достатъчно за да има за зимуване.
Как е най-добре да се хранят отвотките вс ден или някаква система през ден два при положение че имам възможност по всяко време.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))