Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 49
    Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ттитто
    Аз знам, че има мотори, чиито обороти могат да се регулират с потенциометър и други, които не могат. Точно затова питам този на пералнята какъв е. А за проблема с далечината има куриери.

ПС. Откъде знаеш колко съм далеч, след като умишлено не си написах местоположение.
    Според мен този няма да ти върши добра работа, защото ще има само един вид обороти-най-много два. А за центрофугата мисля, че ще е по добре да са от 0-2000- примерно, и ти да си ги нагласяваш с потенциометъра.
    А за това колко си далеч-ами чат- пат поназнайвам някои неща. Без да искам разбира се. Случайно.

Наблюдател
    Регистриран
    04.01.2012
    Моята пък е направена от мотор за чистачки на Мерцедес и редуктор от малък флекс.Едни момчета ми изработиха потенциометър за оборотите със спирачка и работи перфектно цяла година.Захранвам я с акумолатора на колата,който даже и не усеща консумацията.

Наблюдател
    Регистриран
    15.01.2012
    Здравейте,колеги.Току що се регистрирах.Колега kroko_71 дай повече информация за потенциометър за оборотите със спирачка.Благодаря предварително :D

Здравейте нов потребител съм , искам да и ако е възможно малка помощ от някой доброволец имам мотор , вал , ремък но потенциометър нямам орентирайте ме от каде да си закупя ако може потребител Ludiqmaks да ми пише на Skype : Bad_boys_vr2 .
    Заплащам си за информацията .
    Благодаря .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Какъв мотор имаш. Това е4 много важно. Може и да не позволява регулиране на оборотите. Не потенциометър ти трябва, а димер. Потенциометъра е само елемент от това устройство.

Наблюдател
    Регистриран
    08.05.2012
    Ето един вариант който съм направил на центрофуга с ел. задвижване на 12V подходящо за захранване с акумулатор и токоизправител(зарядно за кола) . Използвал съм ел. двигател за чистачки от "Шкода" свързан с ръчен "маткап" /ръчна дрелка/ за повишаване на оборотите и запазване на мощноста . За плавед ход и управление съм използал потенциометър със симисторно управление от винтовер , всичко общо за около 10лв. и по малко . Няма загряване и прегряване на управлението и двигатела . Пусковия ток е около 6 амп. ,а при достигане на оборотите пада на 3 амп. В случая аз ползвах акумулатор и това е първата проба на цетрофугата с този механизъм и иска още малко да се балансира оста . http://youtu.be/wJIeCsciNck & http://www.youtube.com/watch?v=qRgAX...&feature=g-upl Надявам се да съм бил полезен на някой колега.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
    Аз имам представа от тези неща и ще ви споделя мнението си ! Винтоверът е най-добрият вариант , обаче когато пчелина е извъннаселено място и няма ток , тогава с автомобилен акумолатор по този начин всичко е ОК. Най-подходящи за центрофуга са колекторните двигатели (от някой авт. перални , флексове дрелки и др.)в комбинация с подходящ регулатор на оборотите (има такива в магазините за електронни компоненти като "хоби кит" и струва 2-3 лева в разглобен и сглобен вариант ), като се ползва ремък и шайба с голям диаметър от авт. пералня , която се куплира директно към ротора на центрофугата (без повишаващия редуктор)!Така се работи безаварийно и професионално ! Ако някой желае мога да помогна със схеми , идеи и др. ! ПС - гуменото съединение по-горе може да се замени с еднопосочен съединител (свободен венец , трисчотка , бендикс)и се решават проблемите с връзката !

Здравей колега, аз се интересувам от подобно задвижване на центрофуга а именно с колекторен ел. двигател 220 волта би ли ми изпратил схемата и да ми дадеш по подробна информация, благодаря ти предварително.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2013

центрофуга

Здравеите,искам да попитам електромотора ми е четков от стара руска пералня,какжо и как трябжа да е упражлението на мотора,в какво се састоио този потенциометър и от каде мога да си го закупя ?
    Благодаря предварително за информазията!!!

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2013
    Здравеи те,как точно е поставен винтовера и има ли някакъв проблем при експоатирането му,аз бях решил да си правя задвинжването с трифазен мотор и честотно но като чета вав форума има и по евтини начини.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2013

управление

Здравеи те,ако може Ваш номер,бих желал да ми направите такова схема срещу заплаштане ако сте сагласен!!!

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •