Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 111
    Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Какви са размерите на отворите на мрежата, която слагате на дъното.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от stanko1972
    Най-добре е отворите да са м/у 3 и 3.5 мм.(напр. 3.25х3.25 мм.), но мрежа с такива размери по-трудно се намира! Затова се поставя обикновено мрежа с размери 3х3 мм.
    П.С. Аз намерих и закупих мрежа с размери на отворите 3.33х3.33 мм.с дебелина на нишката 0.9 мм., която ще поставя на новите дъна.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мрежата, която аз слагам на дълбоките дъна, които направих, е с размери на отворите 3х3 и предполагам, няма да я заклейват.Мисля си, че ако размерите на отворите са по малки това ще се случва, и за това попитах колегите какви са размерите на отворите на мрежата, която слагат.Успех в развитието на семействата приятели.

ANIBAL
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Цитат Първоначално публикувано от stanko1972
    Най-добре е отворите да са м/у 3 и 3.5 мм.(напр. 3.25х3.25 мм.), но мрежа с такива размери по-трудно се намира! Затова се поставя обикновено мрежа с размери 3х3 мм.
    П.С. Аз намерих и закупих мрежа с размери на отворите 3.33х3.33 мм.с дебелина на нишката 0.9 мм., която ще поставя на новите дъна.
    Извинете !!!Това ,мрежата метална ли е???

Мрежата която аз ползвам за дълбоко дъно е с ромбоидна форма с размер 3х3.Търсих си такава с квадратна форма , оказа се , че строителите са я изплозвали за сита някога преди време , но поради велия интерес в момента не успях да я открия на пазара.
    Колега Станко , някъде бях срещнал из форумите мнение ,че на някого пчелите са заклейвали мрежата , и ако се нелъжа г-н Бонев бе дал отговора ,че пчелите прибягват до заклейване на мрежата в случай , че са изложени на течение.
    Поздрави!

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Благодаря на Кирил. Ползвам метална поцинкована мрежа с квадратни отвори 3х3, купих я за 6лв. на килограм от един склад в Монтана.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2010
    здравейте!моите дъна са с мрежа 3,6/3,6мм.зимуват изцяло с мрежа.от 80 семейства нито едно не е заклеило дъното.този факт дава тема за размисъл и дискусия.началото на март обвих мрежестото дъно със стреч фолио.успех на всички!

[quote="milko_enev"]здравейте!моите дъна са с мрежа 3,6/3,6мм.зимуват изцяло с мрежа.от 80 семейства нито едно не е заклеило дъното.този факт дава тема за размисъл и дискусия.началото на март обвих мрежестото дъно със стреч фолио.успех на всички![/quote

Незнам защо но на дълбоките ми дъна не заклейват мрежата.
    Но на всички останали ДБ (с падащо дъно) на които съм поставил мрежа при входа заклейват.

Колкото за течението , кой съвестен пчелар ще остави отвор на покривната табла отворен за да се получи течение?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    СЪРБИТЕ - масово - това е снимка от октомври 2010 - вече зазимени семейства.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Кръглия (или квадратен) вентилационен отвор в срадата е голяма технологична грешка - затова го заклейват.
    търсих,наистина търсих повече информация,че да не ви занимавам,но нито намерих някъде лекцията на Костадин Якофов,нито някаква подробна информация по въпроса.

Та интересно ми е (а и наистина трябва да разбера,повече по въпроса,защото тази година съм нагласил бая дървен материал и да знам,какво да и ЗАЩО го правя) да чуя повечко или поне да ми дадете линк към информация да прочета.

Като също силно ме заинтересуваха и тези снимки - сефте от този пост,чувам и виждам за мрежа И на покривните табли.
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov

Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •