Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 41
    Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    веднага щом ми каза на сутринта ги махнах и далаците секи ден ги проверявак през ден си правиха далаци но пак секи ден ги базиках за далаци и ням търтовка вече а имах зареди тебе вместо да се слушам някой койт е оправял над 50 търтовки ти миналата година си почнал нямал си търтовка и си тръгнал да ми обясняваш как да си оправя търтовка да седи гладна туй са пълни глупости както ти каза не сичко писано в книгите е вярно

аз ли да пусна разговора ни или ти?????Щото и емил и Жоро са тук в форума, и знаят какво говорихме, а ти какво направи?Само за инфо тази година 2 търтовки съм оправил, но не мой разбира се.И преди съм го казвал и пак ще кажа.Да имаш търтовка е безотговорност към пчелите.Хвани напиши, как отиде по боксерки при пчелите и къде те жилнаха :D :D :D пък после ми говориш това и онова.Жоро ти предложи да дойде нали?Аз какво ти казах да направиш????Да налетиш, а ти придава майки, маточници и пило....

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Момчета темата е доставка на майка,а не "в кръчмата"

Кристияне от три години се занимавам но търтовка не съм имал. За мен едно семейство за да е оставено да стане търтовка е станало заради немърлив пчелар и то сега по това време (айде зимата да остане без майка по една или друга причина) да не кажа още по крайно имаш 3 семейства 2-3 от тях търтовки. Ако беше послушал какво ти се казваше до сега да си ги оправил ама колегите колко пъти те съветваха и ти само с глупави въпроси и те взеха на базик. И аз и Жоро и Гилан ти казахме поне по 2-3 пъти как да процедираш ама кой ти слуша (да не ти търся Лог-а с съобщенията). Аз имах 2 семейства аз им отрепах майките постоянно пило и предавах докато излязат от тяхните маточници читави майки накрая не бях доволен и тях смених и сега са бомба ама за това се иска упорство. Като се съмняваш друг път въобще недей пита.

Първо прочети целия форум както направих аз
    Второ вземи някой книга прочети

И темата по добре да се заключи че стана като кръчмата в квартала или да се почисти от излишните мнения
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Май цялата тема трябва да изтрия,то нищо полезно не мога да отсея,а да не говорим за грамотно написано!

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Shine
    веднага щом ми каза на сутринта ги махнах и далаците секи ден ги проверявак през ден си правиха далаци но пак секи ден ги базиках за далаци и ням търтовка вече а имах зареди тебе вместо да се слушам някой койт е оправял над 50 търтовки ти миналата година си почнал нямал си търтовка и си тръгнал да ми обясняваш как да си оправя търтовка да седи гладна туй са пълни глупости както ти каза не сичко писано в книгите е вярно
    Shine,защо си правиш труда да оставяш интервали между думите,карай без тях,ефекта е същият.

Наблюдател
    Регистриран
    19.07.2012
    И да се върнем към първоначалната тема - има ли в момента производител на майки, който осигурява доставка?
    Защото където и да съм позвънил от началото на септември, отговарят ми, че тази година е трагедия...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    И наистина е така. Не само при майкопроизводителите.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    И на мен спешно ми трябва майка, че ми осиротя едно семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Аз имам няколко сиротни семейства, но при създалата се ситуация предпочитам да ги присъединя сега и да подсиля други семейства. Нито има достатъчно време семейството да се подготви за зимуване, нито може да се намери и свястна майка сега. Още повече, че дори и да сложиш сега млада майка, то тя ще започне да носи и да се опитва да навакса, но пчелите, които се излюпят няма да могат да се подготвят за зимуване и няма да доживеят до пролетта.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •