Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Да ги видя понякога не става. Не мога всеки божи ден да съм на пчелина. От седем рояка три хванах и си ги затворих на постоянно място, което си е добро постижение. Ти нещо да се похвалиш като статистика изягали-хванати? Айде да си мерим рояците! На кой, колко са му избягали и кой, колко е хванал!
Мога и да спомена защо ги утървах,но може да не ви е интересно.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
При мен нещата стоят малко другояче. Миналата седмица споменах, че хванах доста майки, кацнали върху кошерите или пълзящи по земята. Колко са? Сигурно двайсетина. И за капак, в неделя, като отворих поредния сандък, който няколко дни преди това се изрои, за да вадя меда от магазините му, от тях излязоха десетина майки, а в долния магазин, на средната му рамка, имаше десетина маточника, от които, от самия стрес, започнаха да се люпят майките. Е-е-е-е... малко принудително разпечатах капачетата им, за да им "помогна с излюпването" и да си ги взема, че във всички случаи ще бъдат убити, а така в отводките имат шанс за оцеляване.
Интересно е! Давай!
Този кошер от който излезе рояка в събота, сега го гледам на камерата, продължава да си прави брада по прелката, не голяма но пак не е и малко .. Уж като излетя рояка го проверих и махнах мачалата, уж има една майка само млада. . Дали не съм изтървал още някоя и да трябва да го прегледам пак събота. Или просто му трябват някакви дни да излезе от това състояние, ако въобще излезе скоро де.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))