Не навсякъде рапицата е така!При нас е страхотна!Остава само един дебел сняг да я натисне!
Не навсякъде рапицата е така!При нас е страхотна!Остава само един дебел сняг да я натисне!
1000 пчелари - 1000 технологии
Това е показател че вашите земеделци са усвоили технологията. Нашите и те последните години се понаучиха. До село имаме един голям блок и всяка седмица ходя да я гледам, засега е добре.
Това добра или лоша новина е ?Първоначално публикувано от jordanov
Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper
За мен даже не е новина. Отдавна приемам нещата такива каквито са, а добро, лошо са философски понятия. Статията я цитирах за обща информация на колегите които вкарват много пари, понякога и чужди, разчитайки на тази култура. Това с всички условности разбира се, все пак сме интелигентни хора
При мен засяха рапица за втори път. От първото засяване преди 2 години, впечатленията ми са следните:
- медът от рапица не се харесва от мнозинството от клиентите и познатите ми
- рапицата влошава качеството на меда от акацията, защото цъфтежът им се застъпва
- съществува опасност да отровят пчелите ми непосредствено преди акацията, защото я пръскат по време на цъфтежа.
- по време на цъфтежа на рапицата, восъкоотделянето и градежа на пити се подобряват
Като претегля плюсовете и минусите, предпочитам да я няма. За съжаление, никой не ме пита за това.
Аз също предпочитам да я няма.Първоначално публикувано от valaz
Медът от рапица е един от най-полезните.....неудобствата по обслужване и външен вид му носят лоша слава сред начинаещи пчелари и консуматори....
Първоначално публикувано от Charles Bukowski
Първоначално публикувано от Румен Димитров
Медът от рапица има аромат на сапун или на перилен препарат. Би ли споделил, с какво е по-полезен от другите видове мед?
Много е полезен за костите и храносмилането.
Въпреки, че е мега гаден на вкус.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))