А колко рамки можеш да опънеш с тел на ден с тази стяга ?
А колко рамки можеш да опънеш с тел на ден с тази стяга ?
Не ми се е налагало да работя цял ден, изпъвал съм колкото са ми били необходими.Тела на една рамка изпъвам за около 30секунди без да бързам.Първоначално публикувано от fermdimi
Силата присъства там, където работи мисълта.
[quote="balkan250cc"]Kакво ще кажете за този вид обтелване.Ще изграждат ли основите правилно.
Имам притеснения относно това което ще се случи в очертаните зони на вашата рамка
Там теловете се преплитат и стават по дебели от общоприетото.
Рамка зателена по такъв начин е много голяма играчка - времеемко.
При такъв начин на зателване лепенето на основа ще е приключение - много време - с траф не става.
Иначе казано може да пробвате , ако имате 2-3 кошера , но станат ли повече сам ще се откажете.
Поздрави!
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Начина който е показан от Борислав едно към едно съм го практикувал безпроблемно първите няколко години, като преплитанията на двете места се правят с пиронче с цел изпъване на теловете и отнема 20 сек/рамка макс. След лепенето на основата със шпорче, където има събирания и кръстосвания на тел съм капвал капка разтопен восък. И още имам в експлоатация така обтелени рамки. Сега използвам и за трите размера рамки начина VVV, разлика има само в броя телове. На горната летва кова скоби, долната я дупча с шило, на ръка или ток в зависимост от настроението. Така ми идва малко по-технологично, а и вече може да се лепи с ток. Хоризонтални не слагам.
И двата начина не са подходящи за хора които имат да изпълняват норма по обтелване на рамки.
Ето как ще изглеждат моите телове, преди да ги "накъдря".
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
И моите долу-горе така изглеждат, само дето горната летва е със скоби. На всички снимки по-горе обаче рамките са за хоризонтално зателване. При долна летва влязла между страничните с изпъването на тел по вертикала възниква допълнително напрежение в долните ъгли. И още повече ако се центрофужи радиално, предполагам. Изобщо не е болка за умиране, но все пак колегите с вертикално които сами си бичат заготовката могат да пускат още 2 см на долната летва, така че страничните /съответно по-къси/ да стъпват върху нея.
Искам да питам , как е по добре да пробия дупки за отеляването или да позлавам ръчен такер и със скоби да хвана телта
поздрави
Да пробиеш дупки. Такера се ползва за други цели.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))