Сложи я върху един плодник и нахлупи един корпус отгоре и си готов. Можеш и да запълниш пространството около тръвната с някакави материали.
Но за какво ти е тази тръвна, освен ако не искаш да я ползваш за производство на маточници.
Сложи я върху един плодник и нахлупи един корпус отгоре и си готов. Можеш и да запълниш пространството около тръвната с някакави материали.
Но за какво ти е тази тръвна, освен ако не искаш да я ползваш за производство на маточници.
просто е така да видя от интерес как някога са били нещата, пък и винаги може да се подсилва медовак с някоя добре развита тръвна
Става и за абажур.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Днес,като разчиствах тавана попаднах на една тръвна останала от дядо ми, сигурно на 30-40 години.Мислех си че на толкова години нищо не става от нея и за по лесно я метнах от капандурата,че не ми се мъкнеше по стълбището.Като слязах долу с изненада установих,че въпреки голямата височина от която е паднала нищо не и е станало,само измазването и тук таме се е спукало.Така хубаво се е импрегнирала с восък,че времето не и е оказало никакво влияние.
Някой може ли да ми каже каква е рецептата на сместа за измазване на тръвни? Искам да я измажа и окача на пчелина,ако не я използвам за друго,поне ще му придава по екзотичен вид :D .
Ами аз днес измазавах такива стари сигурно са на моите години,от пра дядо ми са ,мажат се с крави изпражнения възможно по гъсти и без трева,така ми каза човека който ме учи на този занаят,общо взето пак има чалъм като във всяко нещо...
От това,което се вижда на снимката,не е нужно допълнително измазване.Почисти я отвътре и я носи на пчелина,окачи на високо дърво,натъркай я с маточина и.....чакай.Първоначално публикувано от simo
Видя се че и тая година ще има мед и пчели, въпреки прогнозите.
Това го правих тия дни, в почивките от агрофитнеса :D Това отляво понеже си го направих сам и толкова ми хареса , че може и да го зачисля за декоративен елемент под асмите. Абе имам си и няколко забележки, за другите бройки ще знам. Не можах да намеря и кравешки л...а, така че не е напълно автентично Това отдясно- там бях само скромен помагач и съм го оставил просто за мащаб.
Много ме бива да се занимавам с простотии. Махнах и всичко напукано от полета, прежалих се и я измазах отново с кравешки фашкии,изсуших я на сянка и няма грам пукнатина,лека е като перце,тежи 3 кг и 50 гр.След това я обгорих отвътре с газовата горелка и сега мирише на восък и прополис-направо се чудя на пчелина ли да я закача или в механата :D .
Там ще се окачим ниеПървоначално публикувано от simo
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))