Добра идея която подкрепям но как ще бъдат пренебрегнати чорбаджилъка и самосиндикалните дейности манталитета имам в предвид?
Добра идея която подкрепям но как ще бъдат пренебрегнати чорбаджилъка и самосиндикалните дейности манталитета имам в предвид?
той за зам министъра подхвърли тази тема но бай Иван се почеса по тила леко наклони каскета напред и гледайки някъде между двата си чипика... види се тази идея не го заитересова.
Мисля че ако държавата не вземе нещата в ръце говоря за държавно регулиране на пазара и промяна в политиката в сектора след не дълго време това ще го направят тези за които работи държавата. Вече виждам китайски колега радостен не не радостен ЩАСТЛИВ от това че няма да опрашва дърветата ръчно собственик на Х декара земя прави това което ние не можем да направим по една или друга причина.
Подкрепям подобно обединение, което е плод предимно на ентусиазъм предвид хилядите подробности, на които трябва да се обърне внимание и времето нужно за това.Какъв ще е бизнес плана, целите и методите за постигането им.Матеев, (напомняш ми на бившия собственик на СТС Финанс) ако приемем образно, че един пипс от международните валутни пазари е еквивалентен на 20 тона мед, какво ще е необходимото количесто произведен мед от обединението за да бъде "забелязано"?
Без да се стремя да обидя някого, но от кратките ми наблюдения, никой си няма на идея каква организация се изисква за постигането на целта, вероятно с изключение на Матеев.Затова той е логичния лидер.За тези, които биха се почувствали пренебрегнати ще поясня, че практически лидерите са повече, по един за всяко ключево звено в плана.
Аз съм бившия собственик на СТС Финанс. Продадох го на Иво Прокопиев, защото ми предложи такава сума, на която не можех да откажа. С парите от СТС Финанс направих СТС Солар, но там нещата се объркаха на правителствено ниво. И ето ме сега пчелар, като все още не знам какво ще се обърка и тука.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Нищо трудно няма, само трябва да се иска да се направи. Реално никой не иска да има такава кооперация или да го кажа по друг начин малко хора го искат. Българина в последните 70 години е научен да бъде самогъзник и, че кооперацията е мръсна дума. Реално нямаме идея какви ще са ползите от нея. Ние сме научени да оцеляваме, а трудно е да събереш оцеляващи хора на едно място с еднакво мислене и еднакви действия. То за това и държавата ни е на този хал ама е друга тема. В кооперацията трябва да има единомислие и съгласяване с мнозинството. Е как някой, който се чуди как да преживее ще стане член на такава организация. Трудно е да се промени мисленето на хората, особено като няма мислене.
Така е, не е трудна самата регистрация, а организацията.Не напразно Матеев говори за лидер, който да държи руля на кораба, в противен случай ще се сблъскаме с множество некомпетентност дори тя да е от добро сърце.Съгласяване с мнозинството може да е налице, когато имаме равни условия.Тоест всички членове да притежават еднакви или сходни активи.Но може да се използва и "кошерната демокрация".Тежестта при гласуване на важните решения да зависи от кошерите със семейства.Например имаме 50 гласа за дадена идея и 20 против нея, когато се направи равносметка може да излезе, че 2/3 от семействата са против.Вариянти всякакви, важното да отразяват реалността, няма как едно едро стопанство да се води по акъла на някой с 30-40 кошера.
Както сам отбеляза трябва да има минимални изисквания, кои пчелари може да кандидастват.Различни въпроси трябва да се дискутират и вероятно ще е необходимо отделен подфорум, където да се разглежда всеки въпрос в различна тема, за да има ред и нагледност.
Хората се обединяват от общи цели или идеали.Когато се дефинират целите или идеалите и се приемат от достатъчно количество хора за организация, ще я има.Лично аз при думите организация, кооперация, партия се "изфрищвам".Май имам добра памет.По-възрастните разбират за какво говоря.Изяснете си общите цели или идеали и ще има организация.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Целите са ясни.За разлика от асоциацията, кооперацията няма нужда от много членове, а от компетентни и мотивирани такива.
Е тук си много прав. И по-важното е да сте на един акъл.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))