Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Не е нужно да се убиват 100-ци пчелояди. Един увесен на клон на видно за тях място е напълно достатъчен и върши прекрасна работа. Кой как ще си колани пчелина си е негова работа. Дали на някой му харесва как го правя аз ми е все тая. Просто споделих моето си мнение от личен опит.
Ейййй, много пчелояд, много напаст. Помляха пчелина за няколко дни. А не спира да
"...Три дни станах перко да гоня пчелояди....."Това съм го писал на 6.05.2016г. Тази година, до преди два дена ги нямаше и си викам : край, пукясаха някъде -няма да дойдат. Е, то не че има пчели за ядене , ама чак толкова. Уви, появиха се макар и в по-малко бройки за сега. Джанката при мен цъфна -20дни по-късно от 2016г.- по аналогия и пчелоядите закъсняха с 20 дни. Да се оправи времето и да изчезват, поне да не ги виждам.
Тая гад не се плаши от пушка и гърмел като млад ловджия взимах пушка и 2-3 кутии патрони и като се завъртят огън въобще не им прави впечатление ,че се гърми по тях след около половин един час пак идват (най-вероятно друго ято ) и пак огън до като свършат патроните .Нарочно направих аутопсия на един пчелояд вътре намерих около50-60 пчели,после го хвърлих на кучето и то не го яде мръсна напаст така ,че и от пушка няма голяма полза .Сега като им чуя чуроликането направо настръхвам защото имам много майки да се оплоаждат есента не ме дразнят чак толкова
Този пост е редактиран от georgi rumenov; 28.05.2017 в 11:36.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))