Ама колко си прав Ачка.Хубаво е, че го написа та да го научат и други тука съветващи го да си купи майки, че щял да загуби много.Само леко допълване–ако първото завръщане не се осъществи има още дузина резерви. Все едно ще бъде успешно. Не може все къръщини да му се случват на момчето.
И какви майки ще произведат тези слаби отводки? Прав си , че има време и е началото на сезона, но сметни циклите на люпене и пак му давай този акъл.Първата пчела, която ще се излюпи от неговата майка ще е след 45-50 дни и то ако се оплодят майките.Абе крива работа. Според мен да купи едно развито семейство за 150 лв. и от него да подава и подпомага двете отводки, защото без помощ трудно ще се получат нещата.
Мислиш ли ,че 4 рамки покрити плътно с млади пчели е слаба отводка и няма да отгледа майка която да спастри едно читаво с–во до есента. Отежняващо е липсата на майка при него,но не е болка за умиралка.Че е крива,крива е работата. Но момчето няма вина за това. Ако има излишни пари може да си позволи развито с–во,но сега за тези пари не може да купи такова.Септември–октомври ,може би.
Прав си за всичко , само не съм съгласен, че ще произведат читава майка! Просто предложих по-лесен за него вариант. Иначе ще се намерят хора, които да му помогнат ако е наистина мераклия
Аз в началото се издразних, че писа така за колега, но като го видях тази вечер с двете отводки без майка и ми стана жал за момчето.Знам какво е да си мераклия и да искаш да се случат нещата и да не става.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))