по радиото слушах прогноза и от тук: https://www.gismeteo.ru/weather-doln...15373/2-weeks/
обаче леко са я променили днес, може да се окажеш прав и да не капне и капка
но аз лично съм оптимист, даже съм предвидил и пръскане на асмата за уикенда
по радиото слушах прогноза и от тук: https://www.gismeteo.ru/weather-doln...15373/2-weeks/
обаче леко са я променили днес, може да се окажеш прав и да не капне и капка
но аз лично съм оптимист, даже съм предвидил и пръскане на асмата за уикенда
Наистина започна някакво слабо дживение на въздушните маси, сигурно си го усетил и ти. Има някакви динамика четвъртък срещу петък, но ме съмнява за нашите райони да се случи нещо, освен вятър. Все пак точноста е доста малка, особено за твоя район, затова че .. ще видим ..
Ами доколкото си спомням не бяха пълните долу с мед, аз съм ги и разширил немалко. Но не съм ровил всичките. Избрах просто няколко от по-силните и ми се видя добре. Гледаха много пило, може пък около акацията да са били понапълнили и после да са освободили и да се е получило нещо такова и затова сега да са понамалели пчелите .. ама само гадая за това.
Според мен, няма нищо притеснително.
По това време, много голяма част от пчелите, са извън кошера. Дори и нощно време. Миналата вечер закъснях по къра и минах през пчелина късно вечерта. Предната и страничните стени на кошерите бяха почерняли от пчели. На някои имаше и "бради" под прилетните дъски, сякаш за роене. Просто е много топло...
Наистина много пчели остават навън но силата на пчелното семейство се влияе от много фактори но основното е раждащи се и умиращи пчели и разбира се тяхното дълголетие а то се регулира от самите пчели тоест те си знаят кога какъв брой им трябва.Това важи за нормалните здрави семейства.
Някой от Плевенския регион, който да има наблюдение, да каже как върви притока от слънчогледа, ако обича. Понеже аз не съм там и се чудя, какво ли е положението. Хем гледам камерите, хем не мога да добия представа, особено с това шашаво време.
Носят доволно, в събота на най-работливите им сложих трети магазин, 3 семейства които упорито отказват да се качат в магазините бяха стеснени и получиха също по един допълнителен магазин и се надявам да са ги напълнили докато отида пак. Останалите са с по 2 без промяна, което е напълно достатъчно. По програма на 13.07. ще завъртя центрофугата и тогава ще знам със сигурност как ще е сезона
Супер, дано моите не се позадръстят, понеже чак към средата на Юли ще се прибера, но пък съм ги разширил достатъчно много с магазини, би следвало да поемат. Няма да го мисля, тъкмо ще е изненада. За мен няма значение колко мед ще донесат. За мен беше важен акациевия, че не го хващам всяка година.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))