Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 399 от 419 ПърваПърва ... 299349389397398399400401409 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,981 до 3,990 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Няма как да са натровени, аз следя тук производителя какво прави. Той си ръси слънчогледа, само когато е много малък, около края на април. После не ръси повече. Не съм виждал пръскачки въобще, а пък аз движа постоянно с колелото или ходя да бягам. Иначе да, нищо драматично и аз не виждам, просто като прегледах кошерите има малко пчели. Не видях иначе нито необичайно поведение, нито нищо.

Въобще не разчитай на дъжд по Плевенско. Аз гледам моя модел и не дава нищо. Евентуално чак след понеделник там 1ви юли, но там точноста е много малка. Ти каква прогноза си гледал и за кога ?
    по радиото слушах прогноза и от тук: https://www.gismeteo.ru/weather-doln...15373/2-weeks/
    обаче леко са я променили днес, може да се окажеш прав и да не капне и капка
    но аз лично съм оптимист, даже съм предвидил и пръскане на асмата за уикенда

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Наистина започна някакво слабо дживение на въздушните маси, сигурно си го усетил и ти. Има някакви динамика четвъртък срещу петък, но ме съмнява за нашите райони да се случи нещо, освен вятър. Все пак точноста е доста малка, особено за твоя район, затова че .. ще видим ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Ти имаше и досега хубава паша (поне с такова впечатление съм останал от постовете ти ..). Проверявал ли си в плодниците дали не са ги запълнили с мед и майката да няма свободни килийки за снасяне?

Ами доколкото си спомням не бяха пълните долу с мед, аз съм ги и разширил немалко. Но не съм ровил всичките. Избрах просто няколко от по-силните и ми се видя добре. Гледаха много пило, може пък около акацията да са били понапълнили и после да са освободили и да се е получило нещо такова и затова сега да са понамалели пчелите .. ама само гадая за това.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Тук ми се обади един стар пчелар да ме пита как е при мен. Горе долу това се наблюдава и при него, пчелите просто са намалели за тези няма и 10-12 дни, не знам какво е станало. Дали заради топлото време не остават по слънчогледа. Някой все пак от района, ако забележи подобно нещо да пише и да каже, как е ... и ако знае на какво може да се дължи това.
    Според мен, няма нищо притеснително.
    По това време, много голяма част от пчелите, са извън кошера. Дори и нощно време. Миналата вечер закъснях по къра и минах през пчелина късно вечерта. Предната и страничните стени на кошерите бяха почерняли от пчели. На някои имаше и "бради" под прилетните дъски, сякаш за роене. Просто е много топло...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Според мен, няма нищо притеснително.
    По това време, много голяма част от пчелите, са извън кошера. Дори и нощно време. Миналата вечер закъснях по къра и минах през пчелина късно вечерта. Предната и страничните стени на кошерите бяха почерняли от пчели. На някои имаше и "бради" под прилетните дъски, сякаш за роене. Просто е много топло...
    Наистина много пчели остават навън но силата на пчелното семейство се влияе от много фактори но основното е раждащи се и умиращи пчели и разбира се тяхното дълголетие а то се регулира от самите пчели тоест те си знаят кога какъв брой им трябва.Това важи за нормалните здрави семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Наистина много пчели остават навън но силата на пчелното семейство се влияе от много фактори но основното е раждащи се и умиращи пчели и разбира се тяхното дълголетие а то се регулира от самите пчели тоест те си знаят кога какъв брой им трябва.Това важи за нормалните здрави семейства.
    Така е. Само 'дето на тях във всеки момент, им трябват много по-малко пчели, от колкото на нас

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Някой от Плевенския регион, който да има наблюдение, да каже как върви притока от слънчогледа, ако обича. Понеже аз не съм там и се чудя, какво ли е положението. Хем гледам камерите, хем не мога да добия представа, особено с това шашаво време.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Някой от Плевенския регион, който да има наблюдение, да каже как върви притока от слънчогледа, ако обича. Понеже аз не съм там и се чудя, какво ли е положението. Хем гледам камерите, хем не мога да добия представа, особено с това шашаво време.
    Носят доволно, в събота на най-работливите им сложих трети магазин, 3 семейства които упорито отказват да се качат в магазините бяха стеснени и получиха също по един допълнителен магазин и се надявам да са ги напълнили докато отида пак. Останалите са с по 2 без промяна, което е напълно достатъчно. По програма на 13.07. ще завъртя центрофугата и тогава ще знам със сигурност как ще е сезона

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Носят доволно, в събота на най-работливите им сложих трети магазин, 3 семейства които упорито отказват да се качат в магазините бяха стеснени и получиха също по един допълнителен магазин и се надявам да са ги напълнили докато отида пак. Останалите са с по 2 без промяна, което е напълно достатъчно. По програма на 13.07. ще завъртя центрофугата и тогава ще знам със сигурност как ще е сезона
    Супер, дано моите не се позадръстят, понеже чак към средата на Юли ще се прибера, но пък съм ги разширил достатъчно много с магазини, би следвало да поемат. Няма да го мисля, тъкмо ще е изненада. За мен няма значение колко мед ще донесат. За мен беше важен акациевия, че не го хващам всяка година.

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    Супер, дано моите не се позадръстят, понеже чак към средата на Юли ще се прибера, но пък съм ги разширил достатъчно много с магазини, би следвало да поемат.
    При положение, че си с по три магазина на кошер се казва обратното колега т.е. дано моите се позадръстят.

Страница 399 от 419 ПърваПърва ... 299349389397398399400401409 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •