Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 395 от 683 ПърваПърва ... 295345385393394395396397405445495 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,941 до 3,950 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    За пчеларските програми не съм се интересувал и нямам идея за какво иде реч а и не ме интересува.
    Ама Дака вземи кажи тия пусти програми защо така ги задават че има таково дзверско гонене на бройка то това пчелата и тя е животинче и тя душа има.На Запад им казват нови интензивни пчеларски технологии а на североизток пчеломори.Кой е прав не знам.
    Имам роднина пчелар занимава се с над 30г.човека не е влизал в интернет но е природно интелигентен и разбира от пчели има усет и практика. Та той като го питах преди години колко мед изкара той ми казва 250кг. - средно 50 кг. Добре е .
    И аз ама чакай бе човек ти имаш 30ина кошера това не е средно 50кг.
    Той ми отговорри аз имам 5 пчелни семейства онова другото са съндъци с пчели в кой с 2 майки в кой с 1 това са отводки за пазар кой какво иска това му сглобявам това не е пчелно семейство или ти както го наричаш кошер.
    Жорко, ако трябва да вземам акъл от такива пчелари е по - добре да се гръмна. Самата бройка не ми вдъхва доверие колкото и да е подкован теоритически. Все едно василевса да ми казва как да си гледам кошерите.А и отглеждането на 5 кошера не е като 50, 500 или 2500.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    От въпросния пчелар на Гошето, и от Василевса, съм почерпил доста полезна информация! Искаш ли помощ, за харакирито?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    От въпросния пчелар на Гошето, и от Василевса, съм почерпил доста полезна информация! Искаш ли помощ, за харакирито?
    Когато някои кошери с пчели не могат да си набавят необходимия нектар по нормален начин започват да използват други кошери наготово като ги ограбват.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Когато някои кошери с пчели не могат да си набавят необходимия нектар по нормален начин започват да използват други кошери наготово като ги ограбват.
    Не че, и от теб не черпя опит!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Жорка може и да бъркам но от бройката идват икономичните единици,а единиците са пари.
    Искам още нещо да напиша по повод програмистите.Има такива като мен и агрото които се бъхтят и си хвърлят парите има и тарикати.
    Тариката има определен брой кошери кандидатства да ги направи същия брой.За това тая година в мярка 6,3 имаше условие да нямаш родова връзка с пчелар.
    В договорите никъде не те задължават да изкараш продукция и това за мен е правилно защото да достигнеш бройката си трябва време ако имаш пари времето не е от значение.Много хора имат лошо мнение за програмистите,че само лапат пари от европата моето мнение е,че само лапачите лапат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Жорка може и да бъркам но от бройката идват икономичните единици,а единиците са пари.
    Искам още нещо да напиша по повод програмистите.Има такива като мен и агрото които се бъхтят и си хвърлят парите има и тарикати.
    Тариката има определен брой кошери кандидатства да ги направи същия брой.За това тая година в мярка 6,3 имаше условие да нямаш родова връзка с пчелар.
    В договорите никъде не те задължават да изкараш продукция и това за мен е правилно защото да достигнеш бройката си трябва време ако имаш пари времето не е от значение.Много хора имат лошо мнение за програмистите,че само лапат пари от европата моето мнение е,че само лапачите лапат.
    Глас в постиня си Друмев, нали се издаде вече, обяснявай се сега , че нямаш сестра курва.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Самата бройка не ми вдъхва доверие колкото и да е подкован теоритически. Все едно василевса да ми казва как да си гледам кошерите.
    Искам да кажа че не завиждам на никого и не критикувам никого (не ми е в характера) но винаги съм мислел че крайностите са зловредни пример за това са Агро и Василевса. Единият съзнателно довежда пчелите си до границата на оцеляването и възнамерява и занапред да го прави въпреки че е биолог а другият ще прави специален кошер за да се доближи максимално до природата и пчелите да са щастливи.Категорично не осъждам техните похвати единият ще изкара пари другият ще получи духовно удволетворение тоест и двамата са прави.Това са техните си пари и пчели (въобще не ми влиза в работата кой какво прави).
    Но моето мнение че пч. с-во трябва да се разглежда като един организъм със свойте си биологични особености и ние трябва да се съобразяваме с тях като в същото време изкараме някой лев все пак не сме филантропи.Когато се налага да се подхрани със захар да не гладуват когато трябва да направим отводка правим и т.н. трябва да се подържат качествени и здрави пчели в силни семейства да гледаме бройка за която може да се грижим пълноценно за да получим добри резултати като продукция.
    Разбирам че тази моя утопия не е печеливша и не я налагам но аз съм хоби - пчелар а и това е вътрешното ми убеждение повлияно от руската литература например в една тяхна система се твърди че ако бракуваш твърдо и безкомпромисно слабите семейства като ги обединяваш с други то след 3-4г. ще имаш един добър пчелин с много нисък % на слаби с-ва. още една утопия.
    Успех на всички пчелари господ здраве да им дава и на техните пчели все пак с тази наша дейност ние не само изкарваме пари но и косвено правим нещо добро за природата.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Lenovo_A1000_IMG_20161102_123738.jpg Lenovo_A1000_IMG_20161102_123800.jpg
    За мен е тва е минимума на 1 ЛР. Който ще презимува, ще се развива, ще даде продукция (мед, отводки). И няма да се нуждае от ежедневни и ежеседмични грижи. Тука малко като “Венер“ се получи. От миналата година е така. За догодина съм му намислил едни процедури...всъщност без процедури.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    В пчеларството всичко е много, ама МНОГО разтегливо. Затова дори незнаещия, ако спазва няколко прости но ЖЕЛЕЗНИ правили може да има по-добър успех от много знаещия и 10000 годишен пчелар... "ХРАНА, ХИГИЕНА И МЛАДИ МАЙКИ" "Слабото присъединявай, болното унищожавай"
    Колкото и да си начинаещ/напреднал само към тези правила да се придържаш, ще имаш успехи....
    Гошка,за разлика от нас,пчелите се справят-решават всякакви задачи поставени от знанието или незнанието на пчеларя...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Дано му се получи на колегата. И аз първата година исках да увеличавам, едно за да не давам пари за нови бройки. Второ че да се науча кое-как...и т.н. Ама 1/4 увеличение даже и сега не бих си позволил. Хи хиии “първата ми година“....спомням си на зазимяване, какво чудене беше. Кое да затворя, колко.... Никой нищо не казва.... Дано му се получи. Ама му гарантирам освен загубите, 3-4 години ще си гледа само отводки. Друго си е да видиш кошер пълен с пчели, мед, пило, гради пити...... Дано му се получи по-скоро тая радост.
    П.П. В крайна сметка основния добив в пчеларството си остава меда. Кой, каквото ще да върти и суче, меда си остава основното.

Страница 395 от 683 ПърваПърва ... 295345385393394395396397405445495 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 26 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 26 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •