Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 50 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 491
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    На мен ми харесват тия изисквания.Ако имам 100кошера и декларирам 3 тона мед който съм продал на 5 лв а взема 7лв за кошер.Това значи че никога няма да излезна на светло винаги ще съм си в сивата икономика.Целта е друга.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Малките и големи "вождове" в пчеларството не са овчари, защото не доят стадото си. Те също са овце, но малко по-активни от останалите. Това си личи и от отношението на МЗХ към тях, което е също отношение като към овце.

Овчарите (тези които доят овцете) ги търсете на друго място. Сегашния деминимис всъщност явно показва на всички кои са истинските овчари на пчеларството.
    В България няма овчари колкото и да ви се иска. В България има само овце и вълци. Тук там има някоя по рогата и хитра овца, но пак овца, която само се мъчи да играе ролята на водачка на стадото, но само го подмята от едната глутница от вълци към другата. Това е цялата картинка на пчеларството в България.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    На мен ми харесват тия изисквания.Ако имам 100кошера и декларирам 3 тона мед който съм продал на 5 лв а взема 7лв за кошер.Това значи че никога няма да излезна на светло винаги ще съм си в сивата икономика.Целта е друга.
    Е други, които не вземат ни 7, ни 70 лв. и си продават меда на под 5 лв, пак са на светло - т.е. плащаме си чинно данъците и продължаваме да се занимаваме с пчеларство, ама не защото сме мазохисти или защото обичаме да ни е трудно. Те (ние) какво да кажем?

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Пак не разбирам, защо такова унило настроение? Нали искахте само редовните данъкоплатци и пчеларите с платени осигуровки да имат право на помощ?! Е, какво повече от ГДД с всичко това в нея? Г-н Матеев, издействахте една камара финансова помощ за един куп хора, дори и да няма за горницата от 200 кошера, дори и да не е справедливо, получихте огромно доверие и уважение за доста време напред, а Вие знаете, това ще Ви се върне рано или късно и в съвсем материални измерения под една или друга форма. А и в този документ никъде не пише преработвателя/ прекупвача на нашия мед да е българска фирма, така че всичко продадено с документ и декларирано явно влиза в бройката. И никъде не пише медът да е реколта 2015 или 2016, а да е продаден 2015 или 2016, така че как така някой ни принуждава да продадем мед сега, как така ни натискат да продаваме?! Та миналата година имаше рекордна цена, има ли читав пчелар, който да не си е продал реколта 2014 или 2013 при такива оферти?! Да, не е справедливо да се иска удостоверение, но, например, моя прекупвач реагира съвсем нормално, човекът се интересуваше единствено от вида на документа, изобщо никакви условия за изкупуване на меда не е поставял. Дори и в последствие да се светне, че ще му трябва отделен човек да се занимава, докато трае кампанията по де минимис, и да си сложи някакви 5-10 лева и куриерска услуга, като му сметнем разликата - ....
    Но наистина покрай тази тема доста от авторите тук, от моя гледна точка, се компрометираха, за съжаление, без документ за продажба чак пък за цял сезон?! Всъщност липсата на ГДД май е основното, прекупвачите са само оправдание, ще се окаже?!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Много хубаво сте го написали,но ако ви тровят пчелите 7 пъти миналата година и от 45семейства трябва да направите 136 семейства друго ще пишете сега.
    над 10 000 хил лева съм инвестирал да създам пчелин и сега нямам право на помощ от държавата.Трябвало да извадя мед,то и аз исках ама то не става без пчели.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Много хубаво сте го написали,но ако ви тровят пчелите 7 пъти миналата година и от 45семейства трябва да направите 136 семейства друго ще пишете сега.
    над 10 000 хил лева съм инвестирал да създам пчелин и сега нямам право на помощ от държавата.Трябвало да извадя мед,то и аз исках ама то не става без пчели.
    При мен тази сума е няколко пъти повече /инвестицията/, и аз все още развивам бройката, съжалявам, че не сте извадил мед, надявам се догодина да можете да се класирате. Аз, всъщност, не знам, дали ще имам право на де минимис, защото съм подала за 6.3, но утре ще говоря с консултанта, за да не направя гаф. И аз за първа година отговарям на някакви условия за някакви субсидии, досега нито съм се интересувала, нито ме е било яд, просто не съм разчитала на държавата, като си знам, че не съм готова още.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    То нали това е помощ за пчелите.Те до догодина мой и да не изчакат да взема някакви средства да ги подхраня и да им купя лекарства.Това значи че пролетта може да имам 36 пак и пак 700лв назад защо то съм бил изряден.Имало е и нулеви години по старите пчелари знаят и какво става когато има нулева година държавата вместо да ти помогне те лишава.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Искам всички, които тръгват да диктуват накъде да върви сектора и как да се отглеждат семействата, да си напишат публично колко лични средства са инвестирали или колко са активите им.
    Нали искате да сте на светло, хайде давайте!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    Пак не разбирам, защо такова унило настроение?
    Е, как защо - то бива малоумщини, но тия от МЗХ, тоя път съвсем се оляха!!! Защо са фиксирали сумата да е твърдо до 7лв на пчелно семейство и в същият момент са оставили изискването до 200броя горна граница!!! То можеше поне едното от тези две неща да не е фиксирано!!!
    Може, би трябва да де пусне едно протестно писмо от името на КБП до МЗХ, въпреки че вече може би е късно да се направят каквито и да е промени...?!?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Е, как защо - то бива малоумщини, но тия от МЗХ, тоя път съвсем се оляха!!! Защо са фиксирали сумата да е твърдо до 7лв на пчелно семейство и в същият момент са оставили изискването до 200броя горна граница!!! То можеше поне едното от тези две неща да не е фиксирано!!!
    Може, би трябва да де пусне едно протестно писмо от името на КБП до МЗХ, въпреки че вече може би е късно да се направят каквито и да е промени...?!?
    Защото МЗХ се чуди как да не дава пари, докато ние се разправяме кой има моралното право да ги вземе.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 39 от 50 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •