Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 496 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Четейки постингите на Димитър Бонев стигам до извода, че в пчеларския бизнес вероятно има и някаква мафия, но тя се върти около държавните пари и субсидиите. Мене от такива хора не ме е страх. Те не са заплаха. На тях каквито и пари да им дадат, те все ще се провалят, защото тези пари не са изкарани с пот на чело и лесно се харчат за глупости. Всички знаете как се провалиха кредитните милионери, на които преди 20 години БСП натика в ръцете им няколко милиарда. Също така всички знаете как се провалят и тото милионерите. Колко от тях станаха бизнсмени - май николко. Ахо-ихо, хапване и пийване 1 година и после парите свършват. Лесните пари не са направили бизнесмен от никого. Ако едни пари не ги изстрадаш, после няма как да ги управляваш правилно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Ами какво да ти кажа. Прав си. Но все пак има и варианти при които макар и в доста камерен състав да се реализират. Проблема си е в манталитета.Трудно се намират съмишленици на които можеш да имаш и пълно доверие на всичкото отгоре. Може би трябва да се тръгне от доста далече ида се извърви доста дълъг път.
    Освн това т.н. пчеларска мафия общо взето контролира сектора и по един или друг начин пряко влияе и на цените на продукцията. Бедата е, че с всяка изминала година става все по-силна и сплотена и ако някой все пак се осмели да им попречи много бързо му подрязват крилцата.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Защо да си лошият Матеев?

Защото това което си написал че ще се случи си е на 100 % истина - грозна и жалка.

Само като забележка – пропуснал си един отнай-важните въпроси – каква ми е далаверата…

Бонев също е прав на 100 % - тъжно, но е така.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Няма как да има обединение при условие, че тези, които искат да го направят, казват, че няма да стане. Навсякъде другаде може, при нас не може. Не ми се вярва... Не може ние да сме най-черните...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    .......Само като забележка – пропуснал си един от най-важните въпроси – каква ми е далаверата...
    Най-голямата далавера на шефовете на асоциации е, че те обикновенно стоят под прожекторите. Тоест придобиват някаква публичност, показват ги по телевизията, правят им интервюта за статии, канят ги на кръгли маси в някое министерство, когато се създава или променя някой закон в техния бранш. На някои хора това им харесва. Други пък го правят с користни лични цели, като например изграждане на публична личност с цел бъдещо навлизане в политиката. Има и други облаги, като например контакти с личности от върхушката, което често води до възможност за лични или бизнес облаги, за получаване на изпреварваща информация, която може да се капитализира и т.н.

Основна движеща сила на тези хора е желанието за популярност, власт, а от там разбира се и пари. Има 1000 начина власта да се трансформира в лесни пари.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Няма как да има обединение при условие, че тези, които искат да го направят, казват, че няма да стане. Навсякъде другаде може, при нас не може. Не ми се вярва... Не може ние да сме най-черните...
    Разбира се че може да стане обединение и при нас, но за тази цел първо трябва да се намери ИНИЦИАТОР или ИДЕОЛОГ на това обединение. Той трябва да е активната личност. Той трябва да има желание да стане председател и после да се опита да привлече последователи, които да повярват в неговите идеи и в неговата личност.

Това е единственият начин да се изграждат нови асоциации - с предварително известен председател, който го желае това. Всички действуващи и активни в момента асоциации са именно такива. Има и асоциации с насила избран председател - те обикновенно са пасивни, защото както знаете хубавата работа насила не става.

Доста често в даден бранш има повече от един кандидати за председател на асоциация. Тогава те обикновенно не се разбират и крайния резултат е, че в този бранш се правят повече от една асоциации - тоест колкото са кандидатите, толкова асоциации се регистрират. Впоследствие, както предполагам се досещате, хората от бранша започват да недоволствуват от тези асоциации, защото всеки един човек си мисли, че асоциацията е ДЛЪЖНА ДА МИСЛИ И ДЕЙСТВУВА КАТО НЕГО и при най-малкото разминаване този човек става враг на дадената асоциация. Постепенно недоволството в бранша се натрупва, хората започват да си говорят за обединение (това познато ли ви е) и най-накрая се появява поредния лидер и под негово ръководство се създава ПОРЕДНАТА АСОЦИАЦИЯ. Тя в началото има голям кредит на доверие, но с времето това доверие се изпарява, и най-накрая и тази асоциация бива намразена като всички останали. Хората отново започват да си говорят за обединение и цикъла се завърта отново.

Аз съм нов в пчеларските среди, но така както гледам, нещата май се въртят в същия порочен кръг. Има няколко асоциации, хората не са доволни от тях, и вече си говорят за обединение, което означава че поредната асоциация вече е на път да се роди. Търси се само кандидат-лидер, който да яхне народното недоволство.

Между другото - ако има кандидат-лидер, той може сам да си регистрира асоциация - съвсем не е необходимо зад него да застава пчеларската общност. Винаги могат да се намерят 4-5 човека, който да подпишат, че уж са присъствували на Учредителното събрание.

ОСНОВЕН ИЗВОД - Всяка една асоциация защитава личните интереси на нейния Председател и на Управителния съвет. Ако тези интереси поне донякъде се припокриват с интересите на останалите членове - добре. Ако не - ами хората правят поредната нова асоциация.

Това е доста грозно казано, но нима не е така и навсякъде другаде в живота. Всички лидери или ръководни постове навсякъде по света защитават на първо място личните си интереси и чак след това интересите на останалите, ако разбира се те не противоречат на личните. Винаги е било така в миналото, винаги ще бъде така и за в бъдеще.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Истинско удоволствие е да чета постовете на Матеев!Много наблюдателност,познания и мъдродт е насъбрал през годините и се радвам че споделя и излага толкова убедително и увлекателно!Адмирации!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За съжаление е точно така, даже и по-зле. У нас още в зората ня демокрацията се е формирала една клика, която и до днес тормози гилдията. Тя не допуска други извън този кръг да се намесят. Така се получи и при последния опит да направим нещо различно. Пристигнаха троянският коне добре организирани и превзеха чрез процедурни хватки организацията още при създаването и. Та даже имаха и наглостта да се опитат да ни отстранят още при да е започнало учредителното събрание.. След като тогава не успяха го направиха по-късно с малко повечко пари дадени им от тези срещу които уж се борят и с много фалшификации. Отърваха се от всички неудобни освен мен , но аз не съм заплаха, защото съм сам. Това че ги плюя и хокам въобще не ги притеснява. И понеже темата е и за цената на меда, с последните си изяви т.н. лидери отново за поредна година направиха ценна услуга на търговците и събориха цената на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    031161304-big[1].jpg

Впрочем, ако Админа прецени, че картинката е за друго място, да действа по компетентност.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 031161304-big[1].jpg‎  

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не си правете грешния извод, че е виновен капитализма или пазарната икономика. Не е така. Човечеството е пробвало какви ли не обществено-икономически строеве, и всичките до един са се проваляли. Ще се провали и капитализма, но първо някой трябва да измисли нещо ново, което все още не е пробвано. След това ще го пробваме в следващите 100 години и отново ще осъзнаем, че пак сме се прецакали. Това обаче не е важно. Няма никакво значение какъв ще е обществено-иконимическия строй. Какъвто и да е той, за едни ще изглежда справедлив, а за други пак ще изглежда като подтисничество и те периодично ще стъкват някоя друга революция.

Обсъждайки цената на меда ние постепенно стигнахме чак до обществено-икономическия строй, но това пак е в резултат на една основна грешка - свикнали сме да си мислим, че някой друг е виновен за собствените ни проблеми. И след като не са изкупвачите или износителите, минахме през мафията и стигнахме до капитализма като цяло. Дали това обаче е вярно, или истината е някъде другаде?

Хайде да погледнем на нещата под друг ъгъл - всички ние сме едни малки прашинки, от които нищо не зависи. Едни малки мравчици, принудени НАСИЛА да живеят в многомилиардния мравуняк, наречен ЧОВЕЧЕСТВО. Никой не ни е питал дали искаме да се раждаме и да го живеем този живот. Просто са ни родили и НАСИЛА са ни принудили да играем една странна игра, наречена ЖИВОТ. Това съм го писал и по други форуми. Никой не ти казва какви са правилата на тази игра, наречена ЖИВОТ. Въпреки това СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА Я ИГРАЕМ. Вярно е че уж има някакви правила, наречени ЗАКОНИ, но повечето от нас бързо-бързо осъзнават, че има и други, НЕПИСАНИ ПРАВИЛА, които в действителност са много по-важни за успеха на един или друг играч. Не казвам, че не трябва да се спазват законите. Напротив, трябва да се спазват, но всъщност спазването им НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ да постигнете успехи в играта. Трябва да научите какви са НЕПИСАНИТЕ ПРАВИЛА и да започнете да ги прилагате, за да може лека полека да получите конкурентно преимущество пред тези, които не ги знаят тези правила.

Коминизма, капитализма или феодализма тука няма нищо общо. Това са само различен комплект от ПИСАНИ ПРАВИЛА, но както вече ви казах, живота се движи от НЕПИСАНИТЕ ПРАВИЛА. Ние сме поставени да живеем в някакъв комплект правила и след като НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ПРОМЕНИМ, за нас остава едно единствено нещо - да се опитаме ДА ГИ ИЗУЧИМ и след това да се АДАПТИРАМЕ КЪМ ТЯХ така, щото да ИЗВЛЕЧЕМ МАКСИМУМ ПОЛЗИ ЗА СЕБЕ СИ от конкретната действителност, в която са ни принудили да живеем. Ако живеех в средновековието, щях да се уча да размахвам меч, в дивия запад щях да се мъча да стана най-бързия стрелец, втората световна война щях да търся начин да остана жив, а в пазарната икономика търся начин да управлявам предоставените ми ресурси по-добре. В нито един строй нямаше да се жалвам и да търся вината в някого другиго, защото това е безсмислено. Във всеки един строй щях да знам, че моята лична съдба зависи САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ МЕНЕ и щях да търся начин да ИГРАЯ ИГРАТА ЖИВОТ колкото се може по-добре.

Страница 39 от 496 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •