Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?
Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?
Здравеите!Имам 3бр.ДБ кошери единият е на 7рамки като 6 са със запечатано пило другите 2 са на по 4р.и с по 1р.пило ,вапросът ми е как да потсиля слабите кошери и кога!Р.С. Кошерите са 12р.Благодаря!!!
"Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?"
Нормално е аз даже имам излюпено.
нормално е ако майката е стара.Първоначално публикувано от Светослав Точев
на 3-4 години.
Всяка година подменям майките си,а въпроса е нормално ли е да има сега търтиево пило.Не съм молил никой да ми обсъжда майките![]()
Ами не е невъзможно. А дали е нормално, няма как да се каже, защото не даваш никаква информация за състоянието на семействата ти и това на рестителноста в района ти. Както и за климатичните особености.Първоначално публикувано от Светослав Точев
Също така ранното търтиево пило е признак на роеви ген в семейството. Зависи и къде е търтиевото пило. Както и качеството на пчелните килийки по рамките.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
6 рамки със запечатано пило при 7 рамки, ще избухне този кошер, така че или го разширявай - една рамка запечатано пило като се излюпи покрива 3 рамки с пчели, или помогни на другите две с по една рамка.Първоначално публикувано от Димо Караангелов
Аз бих изчакал още да се доразвие силното и тогава бих дал на другите две, които може бли ще дръпнат бързо при затопляне на времето и добро хранене.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Благодаря за вниманието Евгени!Обаче не разбрах пити само с пило ли да им дам или пити с пчели и пило!?
Добре казано,не бях го чувал.Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))