Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 38 от 683 ПърваПърва ... 2836373839404888138538 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 371 до 380 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    01.03.2012
    Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?

Здравеите!Имам 3бр.ДБ кошери единият е на 7рамки като 6 са със запечатано пило другите 2 са на по 4р.и с по 1р.пило ,вапросът ми е как да потсиля слабите кошери и кога!Р.С. Кошерите са 12р.Благодаря!!!

"Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?"

Нормално е аз даже имам излюпено.

Наблюдател
    Регистриран
    15.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Светослав Точев
    "Здравейте приятели,имам въпрос.Нормално ли е по това време да има вече търтиево пило?"

Нормално е аз даже имам излюпено.
    нормално е ако майката е стара.
    на 3-4 години.

Всяка година подменям майките си,а въпроса е нормално ли е да има сега търтиево пило.Не съм молил никой да ми обсъжда майките

Цитат Първоначално публикувано от Светослав Точев
    Всяка година подменям майките си,а въпроса е нормално ли е да има сега търтиево пило.Не съм молил никой да ми обсъжда майките
    Ами не е невъзможно. А дали е нормално, няма как да се каже, защото не даваш никаква информация за състоянието на семействата ти и това на рестителноста в района ти. Както и за климатичните особености.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Също така ранното търтиево пило е признак на роеви ген в семейството. Зависи и къде е търтиевото пило. Както и качеството на пчелните килийки по рамките.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов
    Здравеите!Имам 3бр.ДБ кошери единият е на 7рамки като 6 са със запечатано пило другите 2 са на по 4р.и с по 1р.пило ,вапросът ми е как да потсиля слабите кошери и кога!Р.С. Кошерите са 12р.Благодаря!!!
    6 рамки със запечатано пило при 7 рамки, ще избухне този кошер, така че или го разширявай - една рамка запечатано пило като се излюпи покрива 3 рамки с пчели, или помогни на другите две с по една рамка.
    Аз бих изчакал още да се доразвие силното и тогава бих дал на другите две, които може бли ще дръпнат бързо при затопляне на времето и добро хранене.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Благодаря за вниманието Евгени!Обаче не разбрах пити само с пило ли да им дам или пити с пчели и пило!?

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov

6 рамки със запечатано пило при 7 рамки, ще избухне този кошер,
    Добре казано,не бях го чувал.

Страница 38 от 683 ПърваПърва ... 2836373839404888138538 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •