Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 38 от 149 ПърваПърва ... 2836373839404888138 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 371 до 380 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Mite Zapper?

Идеята ще е може би още по-успешна ако бъде включена като рамка-тест за хигиенично поведение.
    ......
    Какво трябва да прави тази рамка?
    Колкото до Mite Zapper - темата я обсъдихме нашироко в една от пчеларските групи, но не видях нещо мераклии да опитат технологията. Разгледах основно конструкцията и принципа на действие - при търсене спокойно може да се прави и тук.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега,запознат съм бегло с идеята за Зепера,доколкото касае човешкото здраве.Искам да споделя обаче други наблюдения,които може да покажат нарушения киселинно-алкален баланс в природата.Както всички знаете киселинните дъждове,вече станаха нормално явление.Вследствие на тях обаче, се вкиселява и почвата.Не сте ли забелязали напоследък как все повече дървесни видове вегетират и накрая загиват.Попарени листа по никое време и т.н.Това разбира се променя и състава на нектара,отделно от самото растение и чрез самите замърсители които попадат директно в цветовете и допълнително замърсяват и прашеца.Може да няма връзка,но е доказано, че определен алерген в комбинация с дизелови газове,става 20 пъти по дразнещ за организма.Казвам го защото за последните 20 години,транспортните средства станаха много повече.На вилата където са ми пчелите съм варувал почвата,защото зеленчуците вече не искаха да растат.Там разбира се има и странични фактори спомагащи за вкиселяването,но аз наблюдавам и гората около мен,как вегетира и бавно съхне.Опити с кисела,алкална и сребърна вода са лесно осъществими,без пари,а ефекта може да е изненадващ.Въпроса е опитите да бъдат извършени грамотно,от опитни хора за да не се изпадне в заблуда.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Mateev! Това за Rife ми звучи, като световната конспирация за ефтиното гориво което нефтените концерни не позволяват да се появи на пазара. Скоро спорих с комшия, който беше залитнал сериозно на тази тема и смяташе да "инвестира". Приеми уваженията ми към твоята техническа компетентност, но съм изненадан че го приемаш толкова насериозно. Признавам че съм лаик в медицината, но тези теории за световни конспирации ми се струват несериозни. Не отричам разбира се това, че големите компании влияиат в глобален мащаб и могат да забавят или ускорят събитията.

srg Матеев е напълно прав за тази конспирация в медицината,а ти си заслепен щом го смяташ за несериозно.Той го е написал доста изчерпателно и няма да го повтарям.
    Замислял ли си се srg и вие колеги за рекламите всяка есен за новата еаксина която ако искаме може да си поставим срещу шамът вирус,които ще върлува тази зима. Опааааааааааааа чакайте малко-откъде аджеба вие уважаеми "ваксинопроизводители" знаете кой щам на свински или птичи или нам си къв грип ще върлува тази зима? Ами много просто-вие сте си го произвели,пускате ни го и ни правите огромната добрина да ни ваксинирате срещу съответната сума.А дали тази ваксина помага-естествено че не,тя е направена така че да отслаби нашия имунитет към следващите щамове които ще ни залеят,така са направени и всички задължителни ваксинации на бебетата и децата.Направени са да ни "програмират" да се разболяваме.Може да се изпише много по темата,но всеки сам да си потърси информация и да се замисли най-вече за парите,които се печелят да поддържаш а не да лекуваш за секунди. А при г-н Матеев в Габрово знам,че има един център,които лекува по описания от него начин със съвпадане на честотата на трептене на патогените и тяхното разрушаване.Зареждат едни малки бели топченца,прилични на амониева селитра.Те са енергийни носители и така.Мой приятел пчелар ходи в този център със семейството си и са много доволни.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Има интересни алтернативни методи за борба с акара, най ми допада с вратигата.Ще го пробвам и ще пиша. За не я мога спомена още, че преди около 4 години, бях на гости на колега пчелар, на който съседа му, по место е пчелар. Та той слагаше сироп на пчелите с екстракт от вратига. Тя се използва в билколечението за борба с чревните паразити. Блокира смучещия апарат и ги убива. Каква е рецетата; сироп- вратига, не пожела да ни каже. Много от възрасните колеги, не желаят да споделят опита си!
    Други алтернативи: Изсушени орехови листа събирани май месец, натрошават се и се поставят в пушалката върху въглените. Това ми сподели един колега и имало голям ефект. Бях събрал и изсушил, но в кашона се заселиха съсели и провалиха опита. Нова година нов късмет!
    Някой колеги си спомнят "ОКсавар"; захарен сироп 1л и 75гр. ОК, с пелинов екстракт.
    Пробвайте и пишете!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Какво трябва да прави тази рамка?
    Колкото до Mite Zapper - темата я обсъдихме нашироко в една от пчеларските групи, но не видях нещо мераклии да опитат технологията. Разгледах основно конструкцията и принципа на действие - при търсене спокойно може да се прави и тук.
    Запера представлява пластмасова търтеева пита със метални нишки вътре в нея. Отглежда се търтеево пило, акарите влизат вътре, свързваш рамката към източник на електричество ( акумулатор или през автомобила) и убиваш търтеевото пило заедно с акарите.....За теста за хигиенично поведение ти трябва умъртвяване на участъци не по-големи 5-7 см в диметър. По-добре повече участъци с по-малък диаметър, на отделни пити, отколкото едно голямо петно на една рамка. Това би накарало и нехигиеничните пчели да го почистят, и упражнението си губи смисъла ( в естествени условия хигиеничните пчели трябва да са способни да откриват и почистват само отделни килийки, а не цели участъци, каквито и пчела-"слепец" не би пропуснала).

Тук целта е в питата/основата се осигури нужната температура на килийките само от дадения участък ,че да убие пилото, но да не разтопи пластмасата/восъка. Теловете трябва да се намират под дъното на килийките, иначе майката няма да ги осемени.

Не знам дали досега е изпробвано дали химическото изгаряне също може да свърши работа като надежден метод.

Има интересни алтернативни методи за борба с акара, най ми допада с вратигата.....

Повечето от пестицидите са нищо повече от синтетични деривати на вече съществуващите растителни токсини в Природата.

Щом синтетичните действат, няма причина природните да не действат. И това че даден пестицид е "био" съвсем не означва че е по-безвреден от синтетичния си аналог (обикновенно е обратното).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    scutelattor е напълно прав за пестицидите.Ако някой се интересува от био земеделие,знае че се допускат различни отвари с билки за борба с вредители и болести - чесън,тютюн,лук,пелин,кокич ета и т.н..Тенденцията напоследък е че започнаха да синтезират такива съединения които не се срещат в природата и съответно започнаха големите лъжи за тяхната безвредност.Като цяло съвременната химия(включително медицина) е тръгнала от синтезиране на вещества извлечени от растенията.Тъй като колегата Петров засегна темата за ваксините,а тя ми е хоби(така да се каже) бих желал да поясня какво не се доизказва за ваксините,което е много по плашещото от това което циркулира в обществото.За ваксините се ползват оплодени кокоши яйца и маймуни(бъбреците им).Търсеният вирус за който се прави ваксината има определена големина.За да бъде извлечен от разтвора,се ползват специални филтри пропускащи ВИРУСИТЕ с въпросната големина.Натъртвам на мн.число,защото производителите не премахват вирусите които са влезли във ваксината със търсения.Досещате се че има и други вируси,които са по-малки по размер.Такаа,ако не знаете,законодателството НЕ ЗАДЪЛЖАВА ВАКСИНИТЕ ДА СА ЧИСТИ ОТ КЪМ ДРУГИ ВИРУСИ!Това е ПОЖЕЛАТЕЛНО!Който желае да чукне тук http://www.youtube.com/watch?v=TlYyZdj-Des и да изгледа разследването на английския канал CNBC където ще видите множество дечица с тумори в главата,причинение от така наречения вирус SV40.За пояснение ще допълня ЧЕ ТОВА Е ИЗЦЯЛО ЖИВОТИНСКИ ВИРУС КОЙТО НЕ СЕ СРЕЩА В ХОРАТА,освен разбира се не бъде вкаран по изкуствен път.Който желае да разрови по надълбоко в тази помия нека напише просто SV40 ili SV-40 monkey virus и да сяда да чете братята хамериканци колко милиона са заразили ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВАКСИНАТА.Истината колеги е че в обществото циркулират темите за химикалите които увреждат човешкия мозък и имунна система,но това е само върха на айсберга.Баба ми умря от Алцхаймер и по стечение на обстоятелствата ми се наложи да чета учебник по неврология.Там черно на бяло пише-при всички дегенеративни заболявания е налице голяма концентрация на АЛУМИНИЙ в гръбначния и главния мозък.Ако не знаете алуминият е основна съставка във ваксините,чиято цел е да предизвика силна имунна реакция на организма.Смятам да продължа с някои цитати на учени:" Разговорите били проведени на научно ниво между високопоставени правителствени служители и учени-експерти от Федералната агенция по лекарствата (FDA - Federal Drug Agency), Центровете за биологична оценка и проучване (CBER - Centers for Biologics Еvaluation and Research), Националния институт по алергииите и инфекциозните болести (NIAID - National Institute of Allergies and Infectious Diseases), Световната здравна организация и други, като всяка организация представила доказателства и потвърждение, че всички ваксини са опасно замърсени! Разговорите били фокусирани главно върху противогрипните ваксини, комбинираната ваксина МПР (морбили-паротит-рубеола) и ваксината срещу жълта треска, които се произвеждат на базата на оплодени пилешки ембриони за култивиране на вирусите. Докато от една страна оплодените пилешки ембриони са идеални за култивиране на определени вируси за противогрипните ваксини и МПР ваксината, от друга страна те са живи инкубатори за огромен брой известни и неизвестни вируси от животинското царство. Макар че не се предават по естествен път от техния животински приемник на човека, те съдържат генетични вериги, които инжектирани директно в човешкото тяло, имат потенциала да предизвикат множество непредсказуеми тежки реакции чрез повлияване или съединяване с гените на човешките клетки!" ; " В един момент стана известно, че ензимът обратна транскриптаза (RT – reverse transcriptase) e оставал в крайния разтвор на ваксините. Този ензим е бил изпозван и до днес като индикатор за наличието на ретровирус. По време на официалните срещи, за които стана въпрос по-горе, СЗО решава да не оповести публично за това генно замърсяване, по-специално на МПР ваксината, и да не я изтегли от пазара, продължавайки същевременно своите проучвания за безопасност в ралични лаборатории!" ;" Активността на ензима обратна транскриптаза (ОТ) във ваксината е била свързана с ретровирусни частици от две отделни вирусни вериги (вирусни щама): Avian Levokosis Virus (ALV) и Equine Arteritis Virus (EAV). Единият от тях - ALV, е раков вирус, който причинява левкемия, за когото д-р Кан заявява: „Има теоретична възможност този вирус да... инфектира (човешката) клетка“. Най-общо казано, това означава, че гените на ALV вируса могат да се интегрират в човешката ДНК, причинявайки по този начин развитието на рак. Уверението на Федералната агенция по лекарствата, че активността на ОТ на ALV вируса е безопасна, се базира на лабораторни наблюдения, които показали, че липсва процес на вирусна интервенция в човешката ДНК за „цели 48 часа“. Такъв вид уверение обаче е почти безсмислено от страна на научните среди, тъй като различните видове рак могат да се развият дори след много години!" ;" Според служителя на Федералната агенция по лекарствата, друг опасен риск била възможността да се комбинират гените на ALV-вируса и вируса на дребната шарка, образувайки по този начин един напълно нов мутирал и опасен вирус. (Това важи също и за вируса на свинския грип H1N1 и всеки друг грипен вирус). В допълнение на това, световноизвестният британски генетик д-р Мае-Уан Хо от Научния обществен институт писа, че „ваксините сами по себе си могат да бъдат опасни, особено тези, които съдържат живи и отслабени вируси, както и новите ваксини с рекомбинирани нуклеинови киселини, които имат потенциала да създадат нови опасни вируси чрез рекомбинация и да предизвикат автоимунни заболявания. (3) По време на събранието, д-р Ендрю Люис, тогава оглавяващ лабораторията по вирусология и ДНК в отдела за вирусни продукти, потвърдил, че „всички ваксини, произведени на базата на птичи зародиши са замърсени... Тези оплодени пилешки ембриони са носители на голям брой вируси“. Участниците осъзнали също, че само една малка част от тези замърсители са били идентифицирани, така че най-вероятно има стотици други вируси, които предстои да бъдат открити."
    Ще спра дотук.Някои от статиите ги дадох на една позната педиатърка,тя ги даде на нейн познат вирусолог, за да се изкаже аджеба,това пълни глупости ли са и реакцията беше " Ако не сложа ваксината ще ме глобят..."

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Извинявайте колеги че пиша за друго,но съм млад татко и гледам да съм информиран по тази тема, паля от раз.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Гледай си дететето и му прави ваксините по "Имунизационния календар". Съветвам те да не четеш толкова много глупости.
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега Ханегем,за скептично настроените мога да оформя 3 въпроса които сами да проучат.1.Пожелателно или задължително е във ваксините да не присъстват други вируси,освен този за който е ваксината.2.Възможно ли е при филтрацията да проникнат вируси със същите размери,а също и по-малки от тях.3.Възможно ли е някой от тези други вируси да е канцерогенен(тоест да причини рак на по-късен етап).Доколкото разбирам не си изгледал филма на CNBC,но това е твоят избор.Предполагам че не потърси информация и за SV40.,жив и здрав да си.Но това е моят избор.

Страница 38 от 149 ПърваПърва ... 2836373839404888138 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •