Ами кажи им,че е за пчели.Те най добре ще знаят какво има.Иначе и тук има отпадна,която се използва за пчели.
Ами кажи им,че е за пчели.Те най добре ще знаят какво има.Иначе и тук има отпадна,която се използва за пчели.
Днес се възползвах от захарта,като закупих 195 кг. за 40Е.Отворих чувалите и се учудих на кристално чистата захар,както бяла така и тамна.При разбъркване открих 3-4 малки парченца от чувал.Вътре в цеха е всичко на гранитогрес,като аптека е.Казаха ми че и други пчелари вземат.Аз сега си мисля,дали тамната захар е някакав проблем ? Вие как мислите?
Тъмната захар ако евентуално е от според мене паднала от машините и сметена след процеса с метлата и в чувала.2години вземах такава захар от ЗАхарни заводи в Горна,намирал съм клечки,найлончета и такива подобни.Сърбат като невидели животинките.Почти всички пчелари в Търновския край са ползвали такава захар и са нямали проблеми.
В Тенерифе.
TENERIFE-ISLAS CANARIAS
Не сме имали такава забрана. При договарянето за присъединяване нашите се съгласиха на малка квота производство цвеклова захар, мисля че нещо от порядъка на 3-4 хиляди тона беше, и около 200 хиляди тръстикова. В Европа отдавна имаше свръхпроизводство, а при нас 90-те години помните какви фактори играеха вече. И така 2006 или 7 година последно Захарни засяха под аренда 3-4 хил.декара цвекло и долу-горе по толкова в общини Г.Оряховица, Свищов и Разградско /през 80-те по 600000 декара/. Случи се суша, добив по тон, тон и нещо /Европата 6-7 тона/ и филмът свърши, не знам квотата дали я оправиха някак.
Иначе сега около нас Молдова, Полша, Румъния, Сърбия произвеждат доста.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))