Готино, но отзад много ниски.
![]()
Кефиш, колко семейства са така, дори и да е истина.
Е и как е ?
Тези ги смятам много лесно.Осем рамков ДБ с магазин и ЛР корпуси. Магазина остава за зимата, корпусите са=на две тенекии мед.
![]()
Защо, някой казват, че три коруса ЛР стигат на кошер.
Заиграх се да изрязвам снимките, но не мога да ги кача ако не го бях направил. Първата е от 02.05.17, а втората е от 31.05. 17111111.jpg
Това е втората снимка IMG_20170716_230649.jpg Всички останали кошери са по ниски с един до два магазина.
Да покажа на не вярващите, че е възможно такова развитие на семейство рано пролетта и то не на един, два а на всички.
tarty, като гледам и виждам какъв е деня и на двете снимки, като гледам прелките, като гледам тревата пред тях, като гледам колко пчели излизат от кошерите и си мисля, че си ги сложил тези корпуси само да се подпираш. Ако този кошер е пълен както ми говориш, в този слънчев ден пред него трябва да има 3 /три/ метра опашка.
Винаги съм се чудил от къде идват тия 10 рамкови рояци при мен.След видяното вече знам.
/шегувам се/
Определено това са изключения и са 1-2% от общата маса. Просто при тези са минали противороевите мерки добре и не се е наложило делене или роене. Бройката на такива рекордьори може да е значително по-голяма ако роенето не съществуваше ама то тогава и само от такива щеше да има смисъл защото цената на меда щеше да е мега смешна (не че сега не е ).
Правя и едни експерименти с двусемейни които се превръщат в двумайчини за слънчогледа и след това се трансформират в две много силни отводки и силно основно семейство ама ще видим какво ще стане. Тях не съм ги снимал ама днес може да ги щракна. На 6 корпуса са и преливат от пчели. Миналата седмица им взех по два корпуса мед и остана по още два. На единия сложих един празен (стана на 5к-са),а на другия два празни(остана на 6 к-са). Работят се задължително от двама човека, но ти се "напълва душата" като ги отвориш.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))