Това не е правено от майстор. Нито в дърводелството, нито в пчеларството.
Това не е правено от майстор. Нито в дърводелството, нито в пчеларството.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Колега asm22, тези снимки ме върнаха в детските години( около 10 годишен бях). Дядо ми имаше дърводелска работилница и аз се навъртах около него. Опитвах се да правя къщички за птички от отпадъчната дървесина, но за разлика от този кошер използвах истински пирони.
Колеги! Няма значение една котка бяла или черна е. Важно е да лови мишки!
Колега тук си много прав. Но не по-маловажно е на каква цена и колко време , ще лови тези мишки?
asm, нека ти остане само този кошер в новият ти пчелин, за да го показваш как не трябва да се прави кошер и особенно капак! Можеш във форума да приемаш предложения- колко месеца ще издържи този кошер от снимката ти на открито- мисля, че за 12 месеца ще даде фира!
Що бе какво му е на кошера, тия по програмите да не би да са по различни, въпреки че са на доста "дебели" цени?
Колеги пак взимам думата за малко. Като изкарат цяла година на открито пак ще сложа снимки. Тогава всеки ще си изясни кой и колко прав е бил. Имам кошери от 3-4 производителя. Абсолютно към всеки имам забележки. Горния който показах е изработен 100% по мои изисквания. Ако на някой капака или корпуса му изглеждат някак си, за мен са идеални понеже следват на 100% заданието. Евентуално страниците на корпуса могат да получат по 2 винта на ръб.
Този "дърводелец" няма никакво понятие от кошери.Кошерът ти ще се раздуе и разпадне за отрицателно време колега asm22.Грешни пари даваш,чак не ми се занимава да ти обяснявам всички недостатъци които се виждат от снимката,това не е кошер а едни прости кутии наредени една върху друга............Кажи му на тоя пишман майстор да си изтегли схеми от нета,да разгледа,да помисли за нещата,за атмосферните условия и тогава да се опита да направи кошери............
Така е. Един майстор в какъвто и да е занаят, никога няма да си позволи да направи нещо с ума си и ръцете си, което после да го излага пред хората, независимо какви прищевки е имал мющерията. Затова навремето на всеки Майсторското свидетелство е висяло на стената и всеки си е слагал подписа или печата някъде. Пък сега - който си сложи триоперационна машина в гаража и се титулува "майстор"... Ами поне да разгледа темата назад, пълно е с красоти в тия 36 страници...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Такъв "кошер" и без пари да ми го дават не бих го взел защото всичко вложено по него от тук на татък като грундиране , боядисване и др. са неоправдан разход. След година, най- много две зими и всичко в канала.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))