Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 82 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 817
    Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    За 2 семейства ще устискам ама въпросът е дали е правилно това което правя
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Благодаря Тимофеев от подобен съвет имах нужда само дето не съм наливал сироп в пита ама ще се опитам да го направя

Наливай на тънка струя от около 20см.
    Сложи и 2-3 рамки с ВО за градеж.
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Тимофеев,толкова много сироп наведнъж няма ли да вкисне? Не е ли по-добре само да напръска рамките със сироп а да продължи да подхранва по малко през хранилките.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Някъде бях прочел че питата се държи наклонена и така се налива
    А относно количеството - за един ден този половин литър , който налея "изчезва"

Цитат Първоначално публикувано от simo
    Тимофеев,толкова много сироп наведнъж няма ли да вкисне? Не е ли по-добре само да напръска рамките със сироп а да продължи да подхранва по малко през хранилките.
    Той няма мед,скакво ще изхранва пилото(с 0,5л. сироп.)?
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Аз бих направил следното: при 6-7 пити пило бих ротирал корпусите, като във втори бих качил 2 пити с открито пило в средата на втори корпус. Останалото пило под другото в първи. Бих продължил подхранването с 2х500-600 седмично в съотношение 1:1. За втора ротация до акацията 10-12.05.според мен няма да имаш време, така че в зависимост от семейството и пашата слагай магазин или корпус. Ако семейството не е чак толкова силно при настъпване на пашата втори корпус бих го ограничил на 8 рамки с две преградни дъски, а трети на 6 рамки с две преградни дъски / двете крайни от втори корпус +4 нови пити/,при което ще се получи 10:8:6 рамки в корпусите. Това е при положение,че търсиш краен резултат - мед и то само докато трае акацията.
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Здравейте ,сърдечно благодаря за отзивчивостта.днес направих следното :
    -размених местата на корпусите
    -в горния качих по една рамка с открито пило /толкова открих а в другите преобладава запечатаното/
    -тъй като в хранилките имаше още /малко около 100 г/ сироп реших само да напръскам питите а утре отново да напълня хранилките
    -и в двата кошера открих маточни чашки/струва ми се нови защото до сега не ги е имало/ но в тях нямаше снесено яйце и ги унищожих /бяха разположени под горната летва на рамката/
    -единия ми корпус е с 8Р + преградна дъска а другия със 7 + дъска.Струва ми се че имавече индикации за градеж и ще трябва да тези дни да комплектовам рамки и да ги поставя
    Пчелите бяха много по-спокойни в сравнение с предишни прегледи само една ме "закова" на върха на главата половин час след като приключих работа но това е част от забавлението!Дано да съм направил нещо полезно за пчелите днес , моля ви за коментар !

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Закъсняваш с основите!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010

кошер ЛР-методи на пчеларстване при рапица

Дайте съвет за методи на пчеларстване с ЛР кошер при наличие на нива с рапица. В момента, кошерите са с плодници на по един корпус - 10 рамкови с пило на около 6 до 7 пити. Ако разширя плодника с добавяне на цял корпус, майката няма да успее да го напълни с пило до цъфтежа на рапицата и пчелите ще го допълнят с мед от рапица. Не искам да попада рапичен мед в плодника, защото се вади трудно от там.

Страница 37 от 82 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •