Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 36 от 50 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 351 до 360 от общо 491
    Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Помоща е до 7 лв. на пчелно семейство. Ай чиститУ. Бонуси към заявление за кандидатстване документи за доказване на реализация на пчелен мед. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ИЛИ ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ ДО 29.02.2016 ГОДИНА. След това ГОРИШ. Подпомагат се от 20 до 200 пчелни семейства. Горницата за чест и слава. Вземаш за 200 също като при кравите. Запазване на 80% от броя заявен за кандидатстване, до 01.12 с дневника за отчитане на есенния преглед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Не е до 7 лв. Може да достигне и 14 лв.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Последна информация, получена по втория начин:

1. Официално как ще изглеждат правилата за даване на помощта ще ги видим чак на 7 септември. Дотогава ще са най-строго пазената Държавна тайна.
    2. Приемът на документи ще е от 8-ми до 26-ти септември.
    3. Със сигурност ще са необходими Удостоверения от преработвателите, така че започвайте да си ги вадите още от сега.
    4. Със сигурност ще е необходима и Годишна Данъчна Декларация, копие от НАП, така че и нея можете да си я заявите още още от сега, защото срокът за нейното издаване е минимум 1 седмица.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Пътят от тук на татък е към сезиране на административния съд за изискваните удостоверения. Това еднолично от някой колега няма да стане и остава да се надяваме на организациите.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ...
    3. Със сигурност ще са необходими Удостоверения от преработвателите, така че започвайте да си ги вадите още от сега.
    4. Със сигурност ще е необходима и Годишна Данъчна Декларация, копие от НАП, така че и нея можете да си я заявите още още от сега, защото срокът за нейното издаване е минимум 1 седмица.
    Предполагам точка 3 и 4 са алтернативни варианти?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Пътят от тук на татък е към сезиране на административния съд за изискваните удостоверения. Това еднолично от някой колега няма да стане и остава да се надяваме на организациите.
    Организациите не са засегнати лица, защото не са бенефициенти по тази помощ. При това положение всяко едно дело, заведено от тях, въобще няма да бъде допуснато за разгледжане. Вече имам опит с Развъдната асоцияция, която заведе няколко дела, едно от които беше за проверките не нейните членове. Точно това дело съда го отхвърли като недопустимо за разглеждане.

Тоест ако въобще ще има някакви дела, те трябва да бъдат заведени от пчелари, допустими за получаване на помощ, но отпаднали поради неизпълняване на някое от изискванията на помощта.

Дори и да се появят такива дела, нали знаете - Цветан Димитров ще си го прехвърли от единия крачол в другия, и ще забрави за проблема. Да му мислят юристите на МЗХ - нали затова държавата им дава заплати, за да се занимават с подобни казуси.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Не е до 7 лв. Може да достигне и 14 лв.
    Засега твърдо до 7 лв.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз ако съм си продал меда на една фирма за фафли.Сега те ли трябва да ми издадат удостоверение?А ми ако не искат?

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Супер нагла подигравка ще е ако го направят така , а най-лошото е , че от сега ще почне да се звъни на изкупвачи за документ . Ако ви питат дали имате тази година мед , искайте първо документ за догодина и тогава им давайте мед . В началото на годината по опрашването парите за арендаторите и собствениците на земята , сега минаване през изкупвачи общо взето каквото и да се даде на пчеларите ще зависят от други . Парите отпуснати тази година трябва да са заради лошите метеорологични условия и натравянето на стотици кошери от пръскането по нивите и пръскането за дерматита . Изцяло е опорочена една идея за помощ и аз съм пас .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Организациите не са засегнати лица, защото не са бенефициенти по тази помощ. При това положение всяко едно дело, заведено от тях, въобще няма да бъде допуснато за разгледжане. Вече имам опит с Развъдната асоцияция, която заведе няколко дела, едно от които беше за проверките не нейните членове. Точно това дело съда го отхвърли като недопустимо за разглеждане.

Тоест ако въобще ще има някакви дела, те трябва да бъдат заведени от пчелари, допустими за получаване на помощ, но отпаднали поради неизпълняване на някое от изискванията на помощта.

Дори и да се появят такива дела, нали знаете - Цветан Димитров ще си го прехвърли от единия крачол в другия, и ще забрави за проблема. Да му мислят юристите на МЗХ - нали затова държавата им дава заплати, за да се занимават с подобни казуси.
    Има истина в това което твърдиш. Не знам все пак как браншова организация няма да има право да защитава бранша. Какво ли се чудя България.
    Ами не знам, не трябва да премълчим, но какво да направим?

Страница 36 от 50 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •