Най- лесно стават на фреза
а ако искаш да няма грам зачепване ползвай циркуляр но тогава се минават 2 пъти
Най- лесно стават на фреза
а ако искаш да няма грам зачепване ползвай циркуляр но тогава се минават 2 пъти
Когато работиш с редовен материал е лесно. Майсторлъка е да ги правиш от това което отпадне.
При достатъчно обороти на фрезата и добре източен фрезер рядко зачесва в края. А най лесно е с лъкатушеща глова на фрезата - не зачесва в края.
С диска е най сигурно, но е двойна работа, колко трябва да са оборотите на фрезата за да не цепи? С няколко "майстори" съм говорил и те ми обясняват че минават с диск страниците на заготовките когато са перпендикулярно на жилките на дървесината.
Колега ,вече съжалявам ,че се включих.Машината не съм я виждал ,но който е виждал лагер и втулка +около 3000-4000 оборота ,знае за какво говоря.Хайде със здраве.
Не съжалявай за нищо.Идеята на форума е да си помагаме чрез идеи или практически опит.В случая някой колега да си блъска главата с машината поради липса на информация.И не обвинявай техниците,просто ако някой любознателен клиент,след като ги попита какво са ремонтирали по машината и какво им се чупи на тоя модел,логично е да ти отговорят.И понеже и аз съм виждал втулка/на стартера ми на колата например/,прецених,че машината не е за мен и споделих.Здраве и на теб.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))