Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 36 от 57 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 351 до 360 от общо 564
    Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Най- лесно стават на фреза
    а ако искаш да няма грам зачепване ползвай циркуляр но тогава се минават 2 пъти

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Когато работиш с редовен материал е лесно. Майсторлъка е да ги правиш от това което отпадне.
    При достатъчно обороти на фрезата и добре източен фрезер рядко зачесва в края. А най лесно е с лъкатушеща глова на фрезата - не зачесва в края.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    С диска е най сигурно, но е двойна работа, колко трябва да са оборотите на фрезата за да не цепи? С няколко "майстори" съм говорил и те ми обясняват че минават с диск страниците на заготовките когато са перпендикулярно на жилките на дървесината.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Pepi68 Виж публикацията
    Здравейте колеги,бихте ли си казали мнението за тази машина Дървообработваща машина Raider PRO RDP-CWM01 става ли за собствена направа на кошери и техната подръжка.Благодаря ви предварително.http://www.youtube.com/watch?v=zgBrSyjZMvE
    Малко късно виждам въпроса ти и дано не е късно за съвет.Тази машина,според монтьорите в Евромастер,няма нито един лагер,всичко е на втулки.При тези обороти това е недопустимо и износването и е много бързо.Та не се набутвай,за тия пари имаш много други варианти.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Малко късно виждам въпроса ти и дано не е късно за съвет.Тази машина,според монтьорите в Евромастер,няма нито един лагер,всичко е на втулки.При тези обороти това е недопустимо и износването и е много бързо.Та не се набутвай,за тия пари имаш много други варианти.
    Според мен няма начин главният вал с диска и ножовете за абрихта ,да не е с лагери.Е китайско ,ама те отдавна не ходят по дърветата.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Според мен няма начин главният вал с диска и ножовете за абрихта ,да не е с лагери.Е китайско ,ама те отдавна не ходят по дърветата.
    Според сервизните техници обаче явно още ходят

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Според сервизните техници обаче явно още ходят
    Явно сервизните техници са пропуснали някой час в училище.Ако шефа им беше пчелар и четеше тука ....не ми се мисли.Горките.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Явно сервизните техници са пропуснали някой час в училище.Ако шефа им беше пчелар и четеше тука ....не ми се мисли.Горките.
    Звучиш като да си от шефовете на Райдер?Впрочем щях да си купувам същата,в сервиза на магазина-Евромастер, продават върнати и отремонтирани стоки.Та имаше такава за 600 лв. и ме разколебаха,за което евала.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,вече съжалявам ,че се включих.Машината не съм я виждал ,но който е виждал лагер и втулка +около 3000-4000 оборота ,знае за какво говоря.Хайде със здраве.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Колега ,вече съжалявам ,че се включих.Машината не съм я виждал ,но който е виждал лагер и втулка +около 3000-4000 оборота ,знае за какво говоря.Хайде със здраве.
    Не съжалявай за нищо.Идеята на форума е да си помагаме чрез идеи или практически опит.В случая някой колега да си блъска главата с машината поради липса на информация.И не обвинявай техниците,просто ако някой любознателен клиент,след като ги попита какво са ремонтирали по машината и какво им се чупи на тоя модел,логично е да ти отговорят.И понеже и аз съм виждал втулка/на стартера ми на колата например/,прецених,че машината не е за мен и споделих.Здраве и на теб.

Страница 36 от 57 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •