Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 354 от 496 ПърваПърва ... 254304344352353354355356364404454 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,531 до 3,540 от общо 4956
    Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Защо не забранят износа на пшеница ако не е преработена и пакетирана?
    Защото сме бананова република . Бизнесът е суровинен - или изнасяме суровини от които произвеждаме големи количества ( пшеница ) или внасяме суровини от 3ти страни които след пакетиране тук се брандират " Produced in EU " ( мед от Украйна например ) . Сериозно , искам да го видя министър-председателя дето ще има топките да каже на Гленкор " Само брашно и макарони ( може и кори за баница ) ще изнасяте , непреработена пшеница не може " . Внасяш си евтинко от Украйна или Китай мед , със сертификат , покрива минимума от изисквания , в 200л варели и нагоре ( няма да обикаляш 20 села и 100 пчеларя )- някой лев където трябва и след бурканиране става Български мед - това се говори под сурдинка .

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Тук сме в ранния палеолит.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Тук сме в ранния палеолит.
    Някои са в късният, но има и още много по дърветата.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Тва с вноса на украински мед във варели и "пребурканирането" в бг мед е стара врътка - всички го правят, въпросът е откъде-накъде ще се забранява износа на непреработен/нехомонигизиран мед - е тва е вече грозната мафия, която си има държава - за съжаление в нея сме се родили!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ако правилно съм разбрал, проблема възниква не при напускането на меда от България, а при вкарването му в съответната страна. Така ли е? Ако е така, то проблема не е в тази наредба, а в нормативната база на приемащата страна.
    3.Забранявам износа на технологично непреработен, нехомогенизиран пчелен мед.
    Има ли нормативен документ, определящ на каква задължителна технологична преработка трябва да бъде подложен меда?
    Защото от разпечатването на питата нататък всичко е технологична преработка. За мен "технологично непреработен, нехомогенизиран пчелен мед" е ако го доставям на консуматора не в буркан, а в пластмасово херметично запечатано контейнерче заедно с рамката, питата и теловете, както съм го извадил от кошера, а той да си го извлича както реши.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

На всяка граница(вход-изход)на България вече има данъчни,всички хранителни продукти,суровини и тем подобни минават през тях,те преценяватдали да ти чукнат печата и да продължиш или да те пращат на доктор,ДВСК,скенер,дори могат да пломбират товара до разтоварния адрес.С всичките тия простотии явно на куриерите не им се занимава,а и щом има такава забрана те се съобразяват и с нея.На влизане вГермания отдавна няма граници,но това не значи ,че по пътя не може да те спре митница или полиция за контрол.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    ..........въпросът е откъде-накъде ще се забранява износа на непреработен/нехомонигизиран мед - е тва е вече грозната мафия, която си има държава .....
    Не искам да споменавам имена на фирми и хора които се интересува може да се поразрови в пчеларските вестници от 2003 година и ще разбере кои са инициаторите на тази заповед и защо.

Защо си мислите че като свалите точката от заповедта за непреработен и нехомонигизиран мед и ще почнете един износ на мед с тенекии?
    Големите фирми които купуват мед не търгуват такъв в тенекии искат го хомонигизиран, на партиди, във варели. За количества от 1-2 тона ще има да ви се смеят до следващата нова година. Искат минимум по 20 тона и те определят условията.
    Ще го продавате директно в магазинната мрежа? Как точно на тенекия и ще искате парите в брой, нови тенекии и ако може те да дойдат да си го вземат?
    Ще търсите по малки предприятия? Тук може и да се получи ама пак има пречки. Основна пречка - доверието, втора пречка трябва да предложите по-ниска цена от обичайните им доставици, трета пречка - разстоянието и т.н.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Кога ли българският пчелар ще си извади главата от пясъка. До кога ще търси причини навсякъде, само не в себе си.Сега заповедта на Дикме е виновна.
    Поляците, като купиха преработвателно предприятие / а щяха да строят още едно в Сливен/, защо не купуват ? Защото в Европа не искат български мед. Защо не искат -там е истината. НЯМА КАЧЕСТВО. Вместо да ми шибвате червени палци и да се правите на обидени, дайте да говорим, какво може да се направи. Вместо да се водят безсмислени дела, дайте да търсим начин да принудим МЗГ , да създаде лаборатория за мониторинг и контрол на качеството,на пчелния мед. Всичките пари, които ядът светилата в БГ пчеларството, да дават резултат в бранша. Бранша загива, а ние блеем по някакви жълти табелки. Жалка картинка.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Аз от свое име, няма да давам акъл, и да поучавам . Щото, такъв ми не стига!

За мен всичко е отговорност и пари. Отговорност от държавата и нас, и пари.
    И тъй, кат ги няма и двете, сектора е оставен на самотек. Сиреч няма файдъ, и феса са ни клати.

Спомням си преди време, кат отидох са регистрирам в БАБХ ме гледаха кат айдук. Мотаа ме, връщааа ме, чак кмета на село щах шамаря, най сетне разгеле са регистрирах /то голям праз, кат не бях регистриран ма ней се/. Там ми стана ясно , колко я е еня държавата за мене и колко им разбират главите.

Ай са не лъжем . Всички знайм как са печелят, пари по програмите, наще момчета ! Всички знайм, как от захар мед да праим! Всички сме философе и докторе и лекуваме сен сикис илачи!

Ний сме доказале , че не мойм се организира нас некой трява ни команди. И те тва са пчеларските организации по места дет праят, почти нищо без пари. Тря са вземат в ръце ма не моат са разберат кой най голям пчеларин, всекой дърпа чергата и глеа са курдиса отгоре . Нали те са тез дет тря ни организират а не ми са обаждат, суха пара за членски внос да давам. Ма тоз членски внос стига само да си чешим езиците.
    Аз съм съгласен да плащам на хора, дет разбират да организират и ръководят, когат нещо трабва се свърши, те да го праят за пари не за кафевите ми очи.
    И аз тогаз ша знам , че нещо правя за мен кат пчеларин. Щот сега нищо не правя.

И тъй я виждам аз таз работа, щот пчеларството си е пчеларство ма медеца е с пари!
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Прави сте колеги , но аз ще дам пример с една поговорка -,,На кротко магаре и двама се качват !,, .

Страница 354 от 496 ПърваПърва ... 254304344352353354355356364404454 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •