Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 39 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от julian103 Виж публикацията
    Първото нещо, което трябва да се направи при ужилване от пчели или оси, е да се извади жилото чрез изстъргване с нокът или ножче
    Жилото на осата няма кукичка и не остава в плътта.Отровата на осата е 10 пъти по слаба от тази на пчелата.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Отровата на осата е 10 пъти по слаба от тази на пчелата.....
    Бъзикаш ли се? Аз бачкам без було и да ме ужилят пчели не се подувам и ме боли за 1-2мин. Ако ме ужили оса е ужас (много рядко ми се случва). Подувам се и ме боли два-три дена. Затова винаги съм мислел, че осите имат по-силна отрова. Може на пчелната да съм свикнал и да не реагирам.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Не се бъзикам.Така пише.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    За колко време по принцип преминава отока от ужилване? Една ме шибна между веждите, та вече повече от ден, отока набира сила, вместо да спада, та станах като Хелбой, или аватар.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Бъзикаш ли се? Аз бачкам без було и да ме ужулят пчели не се подувам и ме боли за 1-2мин. Ако ме ужули оса е ужас (много рядко ми се случва). Подувам се и ме боли два-три дена. Затова винаги съм мислел, че осите имат по-силна отрова. Може на пчелната да съм свикнал и да не реагирам.

Баба ме учеше с бъзе да търкам когато ме ужили оса.Казваше че така ще имам имунитет.И брата е така 100 го жилят нищо 1 оса и раката му става като гюле.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Бъзикаш ли се? Аз бачкам без було и да ме ужилят пчели не се подувам и ме боли за 1-2мин. Ако ме ужили оса е ужас (много рядко ми се случва). Подувам се и ме боли два-три дена. Затова винаги съм мислел, че осите имат по-силна отрова. Може на пчелната да съм свикнал и да не реагирам.
    Изпитано от мен . В рамките на минута през 1988 г ужилване от пчели и оса .
    Не го пожелавам на никой .

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    За колко време по принцип преминава отока от ужилване? Една ме шибна между веждите, та вече повече от ден, отока набира сила, вместо да спада, та станах като Хелбой, или аватар.
    Е там няма прошка. Ще се подуеш качествено. Аз имах два дни на разположение да заприличам на човек и да отида на работа. Химията намалява реакцията на имунната система. Пих алергозан и два дни сеналагах с кърпи пълни с натрошен лед. Прогледнах и отока спадна и се разсея доволно, а ми даваха проглеждане на третия ден. Удара беше на 3 - 4мм под долната мигла. Всичките ми предишни опити с разни мазила при мен имат много по-бавен ефект(ако въобще го има). Смятам, че терапията 'студено топло' има много добър, бърз резултат .

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Мхм, гадното е че се надувам и под очите и покрай тях. Все си мислех че държи по 2-3 дена, ама май ще е повече при мен. Не знам дали леда ще има ефект някакъв, освен да отида до болницата да ми ударят някоя инжекция и да се оправят нещата, понеже алергозана май е безсмислен вече.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    За това говоря...
    IMG_20170704_071114.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Симпатяга!

Страница 35 от 39 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •