Да, интерeсна статия, но коя калина? Има червена и черна, коя е ДИВАТА?
Да, интерeсна статия, но коя калина? Има червена и черна, коя е ДИВАТА?
Само да ви кажа, че съществуват домашни машини, които в реално време правят PH на водата, която пиете, такова, каквото си искате.
Ето линк: http://www.samsungvesta.com/
Имам една такава машина у дома. Наистина в реално време преобразува водата от водопровода във вода с желаното PH. Можете да си я направите както алкална с различни степени на PH за пиене или за готвене, така и киселинна за дезинфекция на домакински съдове и прибори или пода на къщата или рани или каквото си поискате. Машината е "умна" и приказва на английски когато работите с нея и подавате команди. Вътре има платинени електроди, посредством които неутралната вода се разделя на два потока - алкална с желано PH и киселинна. Тази, която ви трябва, изтича през чучура на уреда, а другата се излива във водопровода.
Машината е доста скъпа, но да ви кажа си струва. Първо стабилизира човешкия организам отвсякъде (не помня колко години вече аз не съм се разболявал от грип) и второ можете да я използвате за вода за готвене или за дезинфекция и т.н. Ползвам я вече няколко години и за това време единия платинен електрод се е износил само на 20% (има индикация за това). С тези темпове докато дойде времето да сменям двата електрода, сигурно ще минат поне поне 10 години и няколко хиляди кубика вода.
Та сега като чета какво пишете в тази тема се сетих, че на майтап мога да си произвеждам тонове алкална вода, която да я давам да я пият пчелите по пчелините. Моите познания за здравословното влияние на алкалната вода върху организма на хората и животните са повърхностни, но те напълно се покриват с всичко написано по темата до момента.
ПС: И да ви кажа за един любопитен експеримент:
Когато купих машината, по препоръка на мой приятел си направих експеримент с кучето и котката, като им дадох няколко еднакви купички с вода с различно съдържание на PH. И двете животни след опитване и известно двоумене избраха купичките с по-високо PH. Явно природата си знае работата и ние (хората) сме нещото, което обърква природните закони.
Тая идея за "живата" и "мъртвата" вода тръгна от руснаците в зората на демокрацията. Що машинки бяха направени и експериментирани.... После се забрави. Какво ти е мнението за "сребърната вода"?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Това е наистина много хубава машина,но не е по джоба на всеки.Аз за алкална среда на организма пиех сода,но в последствие усилва киселините в стомаха и се отказах.Иначе факт е ,че алкалната среда убива патогените в тялото или поне не им позволява да се развиват в количество да ни навредят.
За "дива калина".
Превод: "От разговорите с пчелари разбрах, че може успешно да се преборя с вароатозата с помощта на дива калина."
Оригинал:"Из разговоров с пчеловодами узнал, что можно успешно бороться с варроатозом с помощью пижмы."
Неточен превод.Пи́жма обыкнове́нная(лат. Tanacétum vulgáre).= Вратига (Tanacetum vulgare).По-вече във wikipedia.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Колеги,продават кани от 50 до 100лв. за приготвяне на жива и мъртва вода.Не е нищо особено и сложно.По отношение на сребърната вода също имам наблюдения и мога да споделя.При проява на Кандидоза най-често се появява отлепване на ноктите,и обриви,включително по най-интимните части.Когато ходех при кожен специалист,той ми даваше пудра,която най-често съдържа цинк и сулфатиацол,като ефекта беше прегаряне на лигавицата след около 14 дена с което изчезваше и обрива.След като се ограмотих по моите проблеми и един ден отново се появи обрив,аз просто го напръсках с неразредена сребърна вода.Обрива изчезна за два дена, без прегаряне,без сърбеж,просто така.Друго интересно нещо за мен са така наречените клиноптилолити или зеолити.Има доста информация за тях в интернет.Пречистват водата,обогатяват я,самата вода придобива допълнителни свойства,точно това бих използвал в поилката за пчелите.Още не съм правил опити обаче.Аз самия пия сода сутрин на гладно с чаша гореща вода,нооо трябва да се намери точната доза.Както колегата писа в по-голямо количество причинява киселини.Колега,просто е трябвало да я намалиш поне двойно,докато киселините изчезнат.Аз това направих.При всеки е индивидуално.Има уреди за приготвяне и на сребърна вода и те не са скъпи.Но както писа един друг колега,руснаците отдавна са в тази област и вместо сега да откриваме топлата вода,според мен по-правилно ще бъде да се поразровим сред тях.
Колега Матеев,ти имаш уникалната възможност тази пролет да направиш опити с различно Pн на пчелините си.Пробвай както с животинките.Нареди няколко поилки с различно Рн и после сподели.Ти си падаш по опитите,току виж ударим джакпота.Само се надявам че ще споделиш точното Рн,а не онова,на което ходят с 24% по-малко пчели![]()
@Pavel_Bs,
Да се получи вода с точно съдържание на колоидно сребро никак не е проста работа! След доста експерименти стигнахме до извода, че е най-добре да се ползва истинска дестилирана вода (а не прекарана през йонообменни смоли) и да се ползват електроди от сребро 99,99. Съвсем друга бира са режимите на работа на устройството. Само чарколяка излиза над 60$!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Колега tsc1,нямам никакъв опит с направата нито на сребърна вода,нито на жива или мъртва.Въпросните кани за жива и мъртва вода съм ги виждал,съседката ми има такава,проблема при тях е че Рн-то не може да се регулира,докато машинарията на Матеев може да ти пържи и филийки за закуска.Та затова казвам,ако му остане време за още един експеримент да пробва с няколко различни стойности на Рн.Предполагам че пчели ще има на всички поилки,ноо някъде може би ще са повече.За информация има комбинирани уреди за сребърна,жива и мъртва вода,но там паричките са повече.Независимо от всичко,ако резултата си струва,ще се прежаля,в крайна сметка щом пчелите ми се чувстват по-добре,кой съм аз че да споря с тях.Моето мнение е че ще си струва.
Със сигурност ще направя експеримент с няколко различни поилки с различно PH. Просто бях забравил за тази машина (тя е част от ежедневието), но сега вие ми дадохте идеята, че завишено PH може би е полезно и за пчелите. От тука до експеримента остава само една крачка - да пукне пролет. И ако експеримента се укаже успешен, всеки ще може да се възползва от това. Увеличаването на PH на водата може да се прави и с много по-евтини методи от тази машина - например с хлябна сода или с КОН (калиева основа), която я има под път и над път. В магазините за поддръжка на басейни също има всякакви химикали за контрол на PH на водата.
ПС: Между другото почти за без пари съм си купил и PH метър, за да виждам какво пия от водопровода или от купешките минерални води.
http://www.ebay.com/itm/PH-009-Mini-...item20d6141890
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))