Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 121 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 1210
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    колеги и аз имам като това бялото в бутилката от снимката на Искрен,само че при мен е около 50-60кг.Опитах да го инвертирам миналата есен,но явно не съвсем успешно.Дали мога да го ползвам сега при направа на захарен сироп и има ли вероятност да си натровя пчеличките ако го използвам?
    Мойто вече почти го изядоха, голяма част под формата на питки, а също и някакво количество декристализирано, напълнено в празни пити - при температура от около 35 градуса се втечнява, и пчелите са си във видимо добро състояние

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Здравейте,
    някой използвал ли е руският продукт "пчелит" за инвентиране на сироп и дали е нормално сиропа да остане по-мътен, а не бистър както е например Апиинверта. При мен след 48 часа сиропа все още е мътен, концентрацията му е 60%, като идеята е да добавя още по 200 мл на литър екстрат от билки или други неща, които искам да включа за пролетното развитие. Благодаря предварително на отзовалите се.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Здравейте,
    някой използвал ли е руският продукт "пчелит" за инвентиране на сироп и дали е нормално сиропа да остане по-мътен, а не бистър както е например Апиинверта. При мен след 48 часа сиропа все още е мътен, концентрацията му е 60%, като идеята е да добавя още по 200 мл на литър екстрат от билки или други неща, които искам да включа за пролетното развитие. Благодаря предварително на отзовалите се.
    Нормално е за сиропа с "Пчелит" да е леко мътен.Има и лек дъх на мая.В инструкцията му пишат, че е възможно да се комбинира и с други добавки.Проблема при инвертирането е , че нямаме достъпен обективен метод за контрол на степента на инвертиране на захарния сироп.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Благодаря за отговора Зуница, наистина не може да се провери степента на инвертаза, но със сигурност е по-добре от неинвентиран сироп, пък аз за момента не разполагам с мед собствено производство, затова ще разчитам на заместители.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Инвертирай с ИНВЕРТАЗА. Инвертирания сироп е прозрачен, пък и самото инвертиране излиза поне 2-3 пъти по-евтино спрямо инвертирането с ПЧЕЛИТ. 12 гр. инвертаза се слага на 150 кила захар и 64 литра вода. Като цяло за да се инвертира 1 кг захар се добавя по-малко от 10 стотинки инвертаза или оскъпяването е само 10%.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Да бих могла, но самият процес е по-трудоемък и изисква подходящо оборудване, а за момента за два кошера, ми се струват излишни главоболия, използвам Апиинверт, но изпробвам и различни други методи, един от тях с Пчелит, за да видя разликата и за в бъдеще да имам по-голяма подготовка. Ще използвам случая да попитам, дали някой е прилагал Beetonik,комплекс аминокиселини , мисля че бяха на турска фирма, купих ги от изложението в Плевен, препоръчват се в периоди с недостиг на прашец?

Наблюдател
    Регистриран
    08.12.2014
    Пчеларски район
    близо до Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Инвертирай с ИНВЕРТАЗА. Инвертирания сироп е прозрачен, пък и самото инвертиране излиза поне 2-3 пъти по-евтино спрямо инвертирането с ПЧЕЛИТ. 12 гр. инвертаза се слага на 150 кила захар и 64 литра вода. Като цяло за да се инвертира 1 кг захар се добавя по-малко от 10 стотинки инвертаза или оскъпяването е само 10%.
    Ако. може да кажете от къде да си го купим

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В сметката включваш ли ел.енергията за поддържане на температурата необходима за инвертирането?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Разходите за ел. енергия и инвертаза са нищожни спрямо тези за оборудването.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от marinov Виж публикацията
    Ако. може да кажете от къде да си го купим
    Просто пишеш думичката ИНВЕРТАЗА в Google и на първо място излиза сайта, от които купуват всички в България:
    http://www.analytica-bg.com/bg/enzym...ful/invertase/

Страница 35 от 121 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •