Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 46 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 454
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Какво даде тогава?
    чл. 17 от бившата Наредба 30 сега е Наредба 11 - чл. 16 а по простичко казано използвах газова горелка...

Отличен резултат даде пробиотика но за съжаление го използвах твърде късно... Иначе подъбиче, луга (пепелива вода)... Според ситуацията, усложненията нозематозата протича различно в пчелините но е от значение какво се прави след това с рамките (питите), дървенията (кошери), всичкия наличен инвентар, самата земя под и около кошерите не се ли вземат мерки рано или късно оставаш без пчели освен ако не си късметлия и пред двегодишния период не се случи нищо...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    чл. 17 от бившата Наредба 30 сега е Наредба 11 - чл. 16 а по простичко казано използвах газова горелка...

Отличен резултат даде пробиотика но за съжаление го използвах твърде късно... Иначе подъбиче, луга (пепелива вода)... Според ситуацията, усложненията нозематозата протича различно в пчелините но е от значение какво се прави след това с рамките (питите), дървенията (кошери), всичкия наличен инвентар, самата земя под и около кошерите не се ли вземат мерки рано или късно оставаш без пчели освен ако не си късметлия и пред двегодишния период не се случи нищо...
    Какво е пробиотика?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    5 или 6 години вече се занимавам с пчели. За нозематоза никога, нищо не съм давал/слагал в моите кошери.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Решението за нозема церане се нарича Мравчена киселина , основна съставка в Нозестат , препарата на Примавет. Имат достатъчно статистически данни за ефекта. Профилактично третиране е най-добре, а при доказана нозема при висока смъртност дезинфекция на инвентара с МК. Аз ползвам и продавам изпарителя за МК Насенхайдер срещу акара и ноземата, пълна дезинфекция на пчелното семейстсво и срещу аскосфероза. Ето ви линка за изпарителя http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=3197.
    След МК подхранвам със захарен сироп с билки -тинктура от див пелин, мента, и зелена обелка от орех / йод от природата/.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Ето нагледно как дезинфекцирам инвентара с мравчена киселина профилактично срещу нозема и гъбни спори. В най-горните корпуси е изпарителя Насенхайдер. Така се запазват и питите от восъчния молец.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20160906_15_19_31_Pro.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас

Друга година си правехме пас. Тази година дадохме профилактично 3-4 пъти Церанон, ще видим крайния резултат на пролет.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Друга година си правехме пас. Тази година дадохме профилактично 3-4 пъти Церанон, ще видим крайния резултат на пролет.
    Не си правехме пас, но липсата на видими признаци ни заблуждаваше, (поне мен ) че всичко е наред. Аз ползвах тази година hive alive , ще сравняваме резултата на пролет.

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не си правехме пас, но липсата на видими признаци ни заблуждаваше.
    Прав си, по скоро се заблуждавахме. Аз съм решил да ги редувам, на пролет Хив Алайв а на есен Церанон
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Прав си, по скоро се заблуждавахме. Аз съм решил да ги редувам, на пролет Хив Алайв а на есен Церанон
    Когато се споделя и се сравняват резултатите, ще стигнем до истината.

Страница 35 от 46 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •