https://fermer.bg/novini/uchredyavan...yat-ot-sektora
Някой знае ли от къде е взет модела на тия кошерчета?Моите събират точно 1 буркань.Ей,краде се от всякъде.
https://fermer.bg/novini/uchredyavan...yat-ot-sektora
Някой знае ли от къде е взет модела на тия кошерчета?Моите събират точно 1 буркань.Ей,краде се от всякъде.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Дака, от 2013г от как е написана статията до сега тея малки кошерчета пораснаха на 24р лежаци с по 2 магазина, а обединените браншови организации тъй си изротираха управлението, че родиха нови кадърни пчелари, които с помоща на Еврогейския съюз усвояват на 100% средства и правят пчелини за пример. Метизираната месна пчела остана в историята и месните развъдни асоциации бълват майки на по 100 лв. със строго следена расова принадлежност към БМП. Нацоналната лаборатория за патогени и развитие в пчеларството отчете минимална смъртност по останалите живи пчелни семейства за 2018, а огнищата на церана са локализирани и в момента тече търг за избор на фирма, която да ги ликвидира с всичко което лети в радиус от 10км., но по изключително хуманен начин. Обикновенно, тези огнища са в планинските села , но това не е проблем тъй като хората там имат по 5-6 кошера и не допринасят с нищо за общата пчеларска кауза.... Въобще Българското пчеларство е във възход!
Сложих ти пръста,но малко не съм съгласен за цераната.Според мен я има във всеки пчелин в БГ.Въпроса е защо не казват как да я лекуваме?Аз съм си намерил своя начин,но не ме питайте как да не стане като БИО опаковката ми.
Евден това провокация ли към мен стоя триъгълник?На следващия пост гледал си му турил пръста от горе на доле.
Като ще се цитира Айн Ранд, за случая има по-подходящ цитат:
"Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва — тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено ..."
Какво да кажа, напълно покрива моето схващане, който е чел книгата, ще направи аналогията с предлаганите промени в закона за пчеларството. Въпреки всичко, вътрешното ми усещане е, че може да се има доверие на г-н Матеев и не може да се има доверие на г-н Николов /освен ако не го докаже/. Представените досега във форума възгледи на двамата са коренно противоположни по своята същност. Никой от двамата не ме познава, пчелите са ми научен интерес и за мен са разход, а не приход, така че нямам пряк сегашен интерес, а евентуален такъв за в бъдеще.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Уважаеми колега Евден, пръстчетата нагоре или надолу накрая ги показват избирателите.И колкото по бързо "избранниците" осъзнаят , че са избрани да служат , а не да налагат корпоративни и частни интереси, толкова по добре за тях. Идиотското предложение за чл.8 ал.8 не е лошо в духа на промени на законите да предложите и в Закона за движение по пътищата.Всеки, който не си регистрира в определен срок колата да му я отнемат!
Всичко има граници и край на тоя свят, само човешката алчност няма. Махнете го тоя чл.18 ! От него и желанието за монополни печалби на "спонсорите" му иде цялата идиотщина в тоя закон "За (убийството на) пчелардсвото"!
П.П. А относно изборите и пръстите , няма да казвам кой пръст ще показвам!
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))