Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 683 ПърваПърва ... 2432333435364484134534 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 6828
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Третира се с Нозестат. В листовката всичко е описано. Но щом са в топ състояние, сега няма смисъл, според мен. Ако искаш да ги третираш профилактично, по-добре го направи през есента.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Цитат Първоначално публикувано от LoGo
    Бърз въпрос от начинаещ пчелар. (Да аз съм оня с навезите направени от пластмасови купи на 3 те кошера ) Та... засега семействата са в топ състояние. Но не съм ги третирал против нозематоза.
    Въпросът ми е: Как се третира против тази коварна болест и с какво.
    Ти като си здрав, пиеш ли лекарства?

Потребител
    Регистриран
    23.06.2012
    Окей на есен Благодаря колеги
    Юри, като идва грип слагаш ли си ваксина или чакаш да те хване пък после да се лекуваш?

Юри, като идва грип слагаш ли си ваксина или чакаш да те хване пък после да се лекуваш?
    Аз съм противник на противогрипните и някои други ваксини и в двата случая.
    Нищо че въпроса не е към мен.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Оше като влезе есента започвам с всекидневна""ваксинация" с мед.......и 250гр-300гр.+ вино. tongueout;

Здравейте.Не зная подходящо ли е тук да задам моят въпрос,защото доста се дискутира гроздовият нектар,хлорната вода,но понеже темата е-въпроси от млади пчелари,затуй реших тук да питам,пък ако не е това мястото помогнете къде да задам моят въпрос!А той е конкретен:Мога ли в този момент да обединя семействата си.2 в 1.Бях посъветван така с цел спасяване на семействата.Казаха ми,че няма да избутат зимата.Работя с ЛР.В момента по-голямата част от семействата останаха на 2-3 междурамия,доста амортизирана пчела замина.
    Другото за което търся съвет,мога ли тези семейства които заемат 4 пък и повече междурамия да ги оставя така,т.е.да не ги обединявам?Защото ако обединя всичките,ще загубя и доста майки,тазгодишни(доколкото е вярно това де)!И ако кажете,че сега февруари мога да обединявам и че трябва да го направя,помогнете със съвет как да стане,начини,в какво време да го направя-топло,студено или е без значение!Ако пък има такъв който го е правил,нека сподели лични наблюдения.Благодаря на всеки който се отзове!

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Колкото по-рано го направиш,толкова по-добре и по-лесно се приемат майките/при осиротели с-ва/.Преди по-вече от 20 дни обединих 3 с-ва понеже бяха без майки.Осиротеното с-во го поставих в единия край на кошера а основното с-во си беше в другия.След седмица време ги събрах в едно и в момента всичко е ок.

Наблюдател
    Регистриран
    28.01.2013
    Колега storm поради изтичането на зимата моят съвет да не обединявате семействата, а да ги оставите и да им подсигорите качествена храна най-вероятно семействата ви нямат прашец прегледайте ги и ако наистина е така им подсигорете необходимото.

Колега buci59,при мен не става въпрос за осиротели семейства.Майките са на лице във всички семейства.Става въпрос за обединяване на 2 смейства,с цел подсилване и спасяване и на двете,и не на последно място,с оглед допълнителното отпадане на още зимни пчели.
    Към колегата mahagon-не намирам връзка дефицита на прашец с малкото останали пчели в семейството,в случая 2-3 междурамия.И как ще ги спаси точно прашецът?Иначе храна имат,дори и питки над тях-Apifonda.Имат и прашец на някои от питите.Но понеже ме съветваш да не ги обединявам,ще се радвам да ми обясниш по-подробно защо да не го правя!?

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз също не бих ровил в семействата при температури под 15 градуса. Бих им сложил храна, но чист захаросан мед, над пчелите. Ако се наложи, бих преместил кощерите в затворени помещениясамо да оцелеят майките. Щото до началото на май, няма от къде да намериш майки ако ти се наложи.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 34 от 683 ПърваПърва ... 2432333435364484134534 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •