Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 82 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 819
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    докато не видиш пронесла майка,нема да даваш нищо.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Цитат Първоначално публикувано от kando
    за кое става въпрос

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    за кое става въпрос
    За послеписа.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    за кое става въпрос
    За послеписа.
    ясно

Потребител
    Регистриран
    09.03.2011
    един от кошерите ми тази година неиска да се качат пчелите в магазина кошера е дб 12 рамков пробвах какво ли не размествах пилото в плодника вдигах рамки от плодника в магазина с пило пак неискат прусках питите в магазина с вода с сироп не и не иначе всичко с него е наред пило запечатано незапе4атано прашец мед в плодника колкото искаш но неискат да качват в магазина.Какво да го правя.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега,
    Пробвай да разпечаташ меденият венец на средните плодникови рамки (2-4 рамки където има пило). Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

току що прегледах рояка и отводките.
    резултатите са....
    1. рояка е наред, има пресно пило майката не я видях, но видях къде е осеменила току що.има прашец и нектар. изградили са рамките и им сложих нова.
    2. в отводките маточниците са приети, не са разрушени. все още не са се изчупили маики от тях.едната отводка е зле, има много малко пчели в нея. едва ли не една шепа пчелици да има. другата има повече пчели. възможно ли е да взема пита с пчели от някое от семеиствата, да я напръскам с ракия и да напръскам и отводката, след което да дам питата на отводката.горе доло кога да погледна дали маиките са се изчупили?
    3. основните семеиства не съм ги закачал, гледам има летеж, носят нектар и прашец. поотворих още малко входовете им и завих кошерите с трева че тук е адска жега.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    1.добре
    2.добре,но ги остави така както са си - това,че пчелите са малко на едната,да не те притеснява.Кога да погледнеш ми е трудно да кажа,защото не съм виждал маточниците,но да речем примерно след седмица и след 10 дена да е,пак няма да сбъркаш.
    3.и тука много добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    А другите ти семейства как са - имаш ли подобни проблеми с някое от тях (и сравни по сила как са спрямо това "проблемното")

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    току що прегледах рояка и отводките.
    резултатите са....
    1. рояка е наред, има пресно пило майката не я видях, но видях къде е осеменила току що.има прашец и нектар. изградили са рамките и им сложих нова.
    2. в отводките маточниците са приети, не са разрушени. все още не са се изчупили маики от тях.едната отводка е зле, има много малко пчели в нея. едва ли не една шепа пчелици да има. другата има повече пчели. възможно ли е да взема пита с пчели от някое от семеиствата, да я напръскам с ракия и да напръскам и отводката, след което да дам питата на отводката.горе доло кога да погледна дали маиките са се изчупили?
    3. основните семеиства не съм ги закачал, гледам има летеж, носят нектар и прашец. поотворих още малко входовете им и завих кошерите с трева че тук е адска жега.
    Колега,
    Отговарям ти на вторият въпрос можеш да да вземеш пита с пчели както си го описал във въпроса и допълнително още стръскай само пчели от още 1-2 пити (без да слагаш питите в отводката. Само пчелите !!!) и в продължение на въпроса не ги притеснявай от тук нататък поне 2 седмици. Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Страница 34 от 82 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •