Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 91 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 901

За очила ли съм!?

Здравеите Господа все още нямам самочувствието да ви нарека колеги! Та на въпроса от юни месец имам два кошера ДБ мисля че се развиват нормално имат разновъзрастно пило някои се излюпват но проблема ми е че немога да видя яицата !?Имат си незапечатани ларви но но аз яица не мога да видя!!!

Колега....аз съм на твоето положение,или съм кьорав или много тъп,най вероятно и двете,но не виждам никакви яйца взирам се но нищо.Наскоро местих пита от долния в горния корпус, и взех такава която е запечатана на половина като си мислех че в другите килийки ще са яйца но това ще го видя в събота,ако са се качили значи съм ок.А майката от както съм взел кошера, не съм и виждал очите,или не си стои в къщи или ако е ходила по нужда дъжда и е измил жълтата маркировка :D но определено пчелите се развиват, значи работи.

Довицйозо утре предполагам ще си на мотосъбора на Ком, ще ти обясня как да ги виждаш, ако пак не става, ще ми дойдеш на гости и ще ти ги покажа.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Тъкмо ги отварях в търсене на яйца, бях се приготвил да отделя 2-3 пити пчела с майка в нуклеус. Майки има, яйца няма!

gillan-Аниедето спряхме да ходим оп мотосъбори кои ще ни отвори очите бе!!! doviciozo-И аз като тебе съдя за състоянието на кошера по косвени признаци ама мисля че нее там роботата.Иначе маика съм видял само на снимка виж татковците редовно ги виждам :D .Аиде хубаво изкарване на събора и пиите по една бира и за мен

знаех си че не случайно си избрал за Никнейм Магна, един от най красивите чопъри е магната.Иначе за яйцата, взимаш питата и вдигаш срещу слънцето, няма как да не ги видите

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    И моя случай е подобен. От 5 отводки взети пред 3 седмици, в 2 100% има майки(при преглед ги видях). В 3 вероятно няма(няколко поредни прегледа майка не намерих). Преди да сложа захарен сироп във всички нямаше снасяне, след като сложих в 2-те отводки с майки почна да има. Моята хипотеза като съвсем начинаещ е, че съм купил 3 отводки без майки вместо с майки. Липсата на снасяне в другите два се е дължала на липсата на летяща пчела която да носи, и да храни майката.

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    Ами и аз имам един проблемен кошер, дето му придадох купена майка, уж я приеха, но тя така и не пронесе и за няколко дни я убиха. Сложих веднага пита с яйца и пчелите изградиха маточници. От тях взех един и го присадих на др. нова отводка с пчели от др. кошер. Отводката вече се развива, майката в нея е оплодена и още преди 10-ина дни пронесе. В къръшкия кошер майката се излюпи, изглежда оплодена (едра, красива и чевръста), но все още не е проносила, а би трябвало това да се е случило поне от седмица насам. За сега мисля да почакам още 2-3 дни и да предприема вече нещо, но някой може ли да каже какъв е този случай, каква е причината и какво е правилно да направя?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Да изчакаш
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2012

Кога се започва зазимуван не пчелните семейства?

Кога се започва зазимуван не пчелните семейства?[/b]

Страница 34 от 91 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •