Начи. Ще се хванат и без рамки. Колегата беше попитал колко да сложи. Аз съм слагал всякак. Така че, не можеш да ме учудиш или да ми покажеш нещо дето не съм виждал. Слагал съм магазинни рамки в сандъче дълбоко за плодникови. Аре представи си какво беше после.
И друго. Аз не ходя да търся къде има пчелини че да си слагам капаните там.
Обема на капана също е важен.Брата хвана над 10 рамки рой в 5 рамков капан.Познай какво беше под прелката.Аз съм чел на Ачката мненията по тоя въпрос много пъти и съм на 101% съгласен с него за 6 рамковия капан.Просто не бях подготвен тая година за това.Използвах каквото имам налично.
Аз продължавам да твърдя, че не на всяко място ще се хване рояк. Избери си 5 различни места (без пчелини наблизо) и ще видиш.
Ако докараш на всички 5 места добър процент успеваемост за няколко години, казах и на другия- Поздравления.
Здравейте,
Първо, и много важно условие: Да има кой да "пуска" тези рояци!
Що се касае за "ужаса" при ваденето на рамките от капана, това зависи от това колко време е престоял в капана.
За местата, на някое место, може докато свалиш капана,и да се хване на дървото друг рой, на друго да не се хване нищо!
Не е за подценявана и подготовката на капана, и неговият обем!
Поздрави, Г. Георгиев
Ха хааа. С пчелини наблизо и баба знае.
Също знае и с Големи хранилки.
Фатката е Баба да знае и без Хранилки.
Ииии за мен не е УЖАС да извадя рояк от капан.
Колегата дето питаше...мисля, че е виждал пчели само във въздуха. Така че, посъветвайте го да си постави капаните до някой пчелин.
Нищо лично към никого.
Еми такъв съвет му дай.
Да намери пчелин, да отмери 3км. и да залага.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))