Над рамките задължително да е надраскана т.е. да са разпечатани килийките, иначе не ги пипат дори и да са с малко запаси, това ми е опита от тази зима с поставянето на медови рамки над гнездото.
Над рамките задължително да е надраскана т.е. да са разпечатани килийките, иначе не ги пипат дори и да са с малко запаси, това ми е опита от тази зима с поставянето на медови рамки над гнездото.
При пчелите има мед, защото има ред!
Аз вече сложих магазини на 180 до 6 дена ще вадя мед . ЯВНО НЕ ЖИВЕЕМ В РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ. До вчера беше -10 , 70 дена не излизаха . ПИНОКИО.
Преди да напишеш нещо първо прочети за какво става въпрос, стига с тази злоба.
И после ми кажи как се вади мед от прашец защото в темата написах че почти няма нектар заради голямата суша, но са наблъскали яко с прашец.
И да ти кажа една тайна майка не се блокира само с мед!
Аман от разбирачи! Никога не съм лъгал, нямам намерение да започна въпреки, че това е голяма слабост в днешно време.
Ник,ще си позволя един съвет.На задръстените дръпни по две рамки прашец,напудри ги обилно с пудра захар и ги съхрани..............
Има и нектар, и то на външния пчелин дето цъфти само джанка и тук-там някой бурен и нямам и поилка там. В населеното място цъфтяха 6 вида растения и по-слабо се забелязва нектара. Трябва да се гледа пита по пита, нещо “анатемосано“ от шпецовете пчелари. Има го нектара, макар и нищожно но го има.
В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))