Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 338 от 677 ПърваПърва ... 238288328336337338339340348388438 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,371 до 3,380 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Над рамките задължително да е надраскана т.е. да са разпечатани килийките, иначе не ги пипат дори и да са с малко запаси, това ми е опита от тази зима с поставянето на медови рамки над гнездото.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Над рамките задължително да е надраскана т.е. да са разпечатани килийките, иначе не ги пипат дори и да са с малко запаси, това ми е опита от тази зима с поставянето на медови рамки над гнездото.
    Надрасквам, даже я поставям над подкапачната табла и взимат меда много бързо.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Аз вече сложих магазини на 180 до 6 дена ще вадя мед . ЯВНО НЕ ЖИВЕЕМ В РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ​. До вчера беше -10 , 70 дена не излизаха . ПИНОКИО.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Аз вече сложих магазини на 180 до 6 дена ще вадя мед . ЯВНО НЕ ЖИВЕЕМ В РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ​. До вчера беше -10 , 70 дена не излизаха . ПИНОКИО.
    Аз също имам блокирани силни семейства ,подобно на колегата Ник, така,че явно си е от региона!Побелели са питите на повечето кошери и искат да градят.Има си доволен приток на прашец и нектар!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Преди да напишеш нещо първо прочети за какво става въпрос, стига с тази злоба.
    И после ми кажи как се вади мед от прашец защото в темата написах че почти няма нектар заради голямата суша, но са наблъскали яко с прашец.
    И да ти кажа една тайна майка не се блокира само с мед!
    Аман от разбирачи! Никога не съм лъгал, нямам намерение да започна въпреки, че това е голяма слабост в днешно време.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,ще си позволя един съвет.На задръстените дръпни по две рамки прашец,напудри ги обилно с пудра захар и ги съхрани..............

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Има и нектар, и то на външния пчелин дето цъфти само джанка и тук-там някой бурен и нямам и поилка там. В населеното място цъфтяха 6 вида растения и по-слабо се забелязва нектара. Трябва да се гледа пита по пита, нещо “анатемосано“ от шпецовете пчелари. Има го нектара, макар и нищожно но го има.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,ще си позволя един съвет.На задръстените дръпни по две рамки прашец,напудри ги обилно с пудра захар и ги съхрани..............
    Мерси, но е мазало има на всички пити и пило, едвам успях по 1 да извадя прашецо-медова просто всяка свободна килийка е осеменена.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Има и нектар, и то на външния пчелин дето цъфти само джанка и тук-там някой бурен и нямам и поилка там. В населеното място цъфтяха 6 вида растения и по-слабо се забелязва нектара. Трябва да се гледа пита по пита, нещо “анатемосано“ от шпецовете пчелари. Има го нектара, макар и нищожно но го има.
    Да има нектар, но е малко, имаше и пренесен мед.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Мерси, но е мазало има на всички пити и пило, едвам успях по 1 да извадя прашецо-медова просто всяка свободна килийка е осеменена.
    При мен , също е така пило на 7-8 пити .
    Скоро ще им направя стрес тест .

Страница 338 от 677 ПърваПърва ... 238288328336337338339340348388438 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •