Наистина е рано като се замисля но годината ми е слаба и няма много паша
Наистина е рано като се замисля но годината ми е слаба и няма много паша
Хи хииии явно съм спицялен щом тоя сал на мене ми прай забележки....... Нема втори шанс за пръво впечатление..... Викат лафаджийте.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
при нас го правят с фазер и найлон да оставят магазините по кошерите разликата е 2 градуса в кошера
Аз съшо винаги през зимата държа магазините под плодниците. И не само магазини, но всякакви други празни корпуси - по 1 че и по 2. По принцип всичкия ми инвентар винаги е на пчелина - и лете и зиме, само където го подреждам по различен начин.
Ползите от това са следните:
1. Не мисля за молци
2. Не се чудя къде да съхранявам през зимата една огромна камара от 4000 корпуса
3. Икономия на транспортни разходи
Прибирах новите кошери на новото място и се появи един от съседите...пчелар... и ми заяви леко зачервен: "Момче не трябва да слагаш кошери тук.Тук върлува американски гнилец" . За да не се нерви му казах, че ги оставям временно в постройка и като се кротна го попитах как са пчелите му.Каза, че са горе долу добре.Явно при него не върлува американеца...И като цяло всичко беше намек да не нанасям там.Има ли някакви изисквания за отстояние на пчелин от пчелин.Нашите са на 50-60 метра един от друг.
Това го решава ветеринаря дошъл на оглед. Всеки пчелар ще те гледа накриво, като да си му бръкнал в джоба и си му взел пачката пари. Ако е някой с по-широк мироглед може и да се се зарадва на конкуренцията :-) :-) :-) :-)
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))