Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 61 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 602
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Както казах - вземането на решения е трудна задача. Границата не винаги е ясна и точна. Понякога е замъглена и е напълно възможно модератор или администратор да сбърка. Но дори и да е така - какво от това. Има грешка, има прошка. Нищо не се трие окончателно и винаги има възможност да бъде върнато. Правилната стратегия на засегнатия при такава ситуация е взаимоотношенията да се изясняват не публично, а в лични съобщения. Публичното обвиняване на модератор или администратор всъщност означава ТЪРСЕНЕ НА КОНФЛИКТ. А това вече е сериозно нарушение на правилата на форума с всички последици, които могат да възникнат от това.

Само човек, който търси конфликт, започва да обвинява администратори и модератори, или започва публично да обявява колко скапан е този форум и как смята да го напусне. Ти също си администратор на различни форуми и много добре знаеш, че това е така. Сам знаеш колко много лично време влагаш, за да поддържаш форума чист и изряден, и когато вместо благодарност получиш обвинение, че сестра ти е курва, върви че доказвай че нямаш сестра.
    Съгласен съм, но за да няма конфликти сме изработили друга практика - или триеш и не коментираш или коментара и обяснението е на лични. А ако си обвинил някого публично, трябва и публично да се аргументираш. Публичното раздаване на шамари "за назидание" предизвиква ответна реакция в хората със самоуважение, мижитурките клепят уши. За това от години се отказахме от практиката на публичните укори. А когато има грешка, следва извинение и прошка.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Прекалено много време и нерви губите в такива спорове. Винаги ще има хора, които "палят" от четвърт. Все ще има някой недоволен, различни хора сме. Понякога е достатъчно едната страна да премълчи и като няма с кой да се дразни другата ще замълчи. Не е необходимо да се отговаря на всяко дразнене.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Здравейте,
    Има ли възможност "търсачката" да се направи по-оперативна. Може да се взаимства от други форуми или сайтове. В сегашното си състояние за да се намери търсен фрагмент, отнема повече време а в някой случай не се и намира това, което търсиш.

Поздрави.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Какво значи "по-оперативна"?

Пробва ли разширеното търсене, при което имаш една камара допълнителни екстри: http://pchelari.com/forum/search.php

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    В сайта, в раздела с обяви как се изтрива обява? Или как се отбелязва като невалидна?

Всички публикувани обяви се одобряват ръчно от администраторите на сайта. Технологичното време за одобряване е до 12 часа. След одобряване, обявата автоматично се визуализира в общите списъци, както и на заглавната страница на сайта.

Това според мен не се спазва понеже 100% съм писал преди нова година. Одобрение едва на 01.07 и сега се чудя как да я махна?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Имаше много празници около Нова Година и просто не е имало кой да я одобри. Иначе си има служители, които ежедневно проверяват обявите, но това се прави в работно време.

Относно изтриването - напишете ЛС на някой от администраторите на форума или сайта или ползвате формата за контакти от сайта.

Наблюдател
    Регистриран
    07.04.2014
    Пчеларски район
    попово
    Здравейте , първо искам да отбележа , че форума е прекрасен , също че нямам голяма компютърна грамотност и не знам дали предложението ми ще бъде лесно изпълнимо. Но все пак е предложение , а не задължение. Така , че си позволявам да го направя. Може написаното от мен да се повтаря , съжелявам ако е така но се затрудних върху прегледа на 33 страници. Искам да дам няколко предложения , които биха го разведрили но разбирасе и без тях е чудесен и извършва прекрасната цел , за която предполагам е създаден. Казват , че еднообразието умаря затова понякога са полезни някои промени. Предлагам , ако е възможно разбира се да бъде създаден някакъв чат в който потребителите да могат да дискутират в реално време. Незнам дали е лесно осъществимо и възможно да се направи , за което се извинявам предварително. Следващо , предлагам да има раздел - забавления. Който да няма връзка с основната цел на форума , в този раздел да постваме гатанки , вицове и/или разнообразни интересни истории. И последно , но не на последно място. Четох някаде във форума теми , за реклами и за спонсорства на - как да ги нарека , да кажа членове с което се извинявам към тези хора. Понеже мисля , че извършват нещо доста по възвишено от похвално. Гн. Матеев благодарен съм , че съществуват хора като вас. Та нека има реклами дали пресъстващите тук ще им обръщат внимание или не сие тяхна работа но нека ги има. Все пак така ще се подпомага развитието и обогатяването на каузата. Извинявам се за загубеното ви време да четете горенаписаното и благодаря на екипа и на всички даващи мнения , съвети и информация на нуждаещите се. Възможно е част от гореспоменатото вече да съществува , и да го предлагам поради недоглеждане от моя страна. Но все още съм нов сред вас и се ориентирвам.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Добавянето на ЧАТ към форума е детска играчка. Това е плугин, който може да бъде инсталиран за 5 минути. Не сме го сложили досега, защото той ще забави чувствително зареждането на страниците. Ако искате - можем да пробваме.

По въпроса за забавленията и гатанките - има си раздел СВОБОДНИ ТЕМИ и в него всеки може да си отваря теми за каквото си поиска - например за гатанки или за кисели краставички.

По въпроса с рекламите - всеки има право да прави БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА в този форум колкото си иска. Може да си отваря рекламни теми колкото си иска. Хубаво е все пак това да го прави в специално определения раздел, а не хаотично из целия форум. Колкото до банерите - за сега отказвам на рекламодателите да слагат банери срещу заплащане, защото това ще забави работата на целия форум. Освен това е глупаво да дразня хиляди пчелари и да им губя времето в зареждане на бавни страници в името на някакви смешни суми.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    Форумът е много полезен и пълен с информация, но за един новодошъл, е много трудно да извлече тази полезна информация.
    Има теми, които са с по няколко стотин мнения. Тези теми са прекалено всеобхватни и в тях са засегнати, като отделни мини теми различни аспекти. Ако човек следи тези огромни теми от самото им създаване, то прочитът и извличането на полезното инфо не би представлявал проблем, но когато влезне някой нов е немислимо да се прочита всичко, защото голяма част от нещата не се отнасят за точния проблем или въпрос на търсещия.

Предложението ми е, ако има кой да се занимава, тези теми, които изпъкват с голям интерес, посещаемпост и мнения, да се превърнат в подфоруми. Съответно темите да се разбият на подтеми, с подходящи заглавия и придружаващите ги мнения.

В един сайт/форум, който е пълен с информация, за да е полезна, най-важното и необходимо нещо е навигацията.

Знам, че това не е малко работа и вероятно няма да се изпълни, но ще е хубаво поне да се обърне внимание на идеята за малко повече специализирани подфоруми, в които да има обособени теми за всеки въпрос.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    Ако горното предложение се подмине, имам друго.

В основните форуми да се направи подфорум секция FAQ (често задавани въпроси и отговори), но без да се ограничаваме само с често задаваните. В тях да има полезни теми със заглавия, например започващи с "Как да...." и съдържание, копирано от вече съществуващо мнение. Когат модератор/администратор срещне добре структуриран отговор на даден въпрос, това мнение може да се дублира в новата секция, като въпрос и отговор. Разбира се, всички тези теми ще са отворени за допълнителни дискусии, но в началото на всяка, поне човек ще намира нещо, което да му свърши работа.

Страница 33 от 61 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •