И при мен е така!?
И при мен е така!?
При някои хора наистина от време на време се появяват някакви проблеми, свързани с писането или редактирането на текстове в постинги или лични съобщения. Проблемът се оправя, когато в профила се смени настройката на подразбиращия се редактор.
За който не знае, форума притежава 3 различни редактора (комплекта софтуер), които да се ползват при писане на текстове. Не знам на кого какво има по Default, но знам, че ако с някой от редакторите имате проблем, можете да отидете в профила си и да чукнете опцията да се смени с някой друг.
Изберете Потребителски панел горе в дясно и след това Общи настройки от менюто в ляво, и ще видите страница с настройки, и някъде отдолу ще видите това:
Capture.JPG
При мен има друг проблем. Като включа компа и започна да влизам във форума и хоп - вирусна заплаха.
Проверих сървъра - няма вируси. Дори и да се появят - антивирусната ще ги прихване. В нашата фирма това е централизирана политика, която се налага автоматично на всеки един компютър от домейна. Веднага след добавянето на нов компютър автоматично му се инсталира антивирусна програма и му се налагат една камара други защитни политики.
Я публикувайте някаква снимка на екрана, за да видя какво пише.
Антивирусната ви програма трябва да е направила лог, в който да има пълния път (URL) и името на файла, в който има вирус според нея. Дайте ми я тази информация, за да проверя за какво става въпрос.
Ще дам картинката на ИТ отдела, да проверят има ли някаква заплаха. Аз обаче доколкото можах сам да видя, този файл misc.php е оригинален. Тоест датата му е с датата на инсталиране на форума, така че няма как някой вирус да го е подменил и да е написал нещо друго, различно от оригиналното.
Възникнаха обаче съмнения за твоя компютър. Това LavasoftTcpService.exe, което се намира на твоя компютър, може да се окаже, че е заразено. Вирусите много го обичат. Прочети какво намерих в интернет за него:
http://www.file.net/process/lavasofttcpservice.exe.html
Странното е, че от такъв вирус никой друг не се оплаква, а и аз гледах форума от 10 различни компютъра с инсталирани антивирусни програми, и никой от тях не реагира и не откри някакъв вирус. Въпреки това ще дам на ИТ отдела да си поблъска малко главата, но ти препоръчвам същото да го направиш и за твоя компютър. Специално за този вирус в интернет пише много лоши неща - хитър е, крие се, и подмолно нанася много щети.
От тази сутрин :
вирус 1.jpg
Същата заплаха излиза и при мен от три дни.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))