Колега Йосифов,ако минаваш това лято към югоизтока,да си измиеш краката по нашето черноморие,обади ми се и ще ти дам мед от драка.Ти носи нещо подобаващо за бартера.За съжаление не мога да ти пратя сега,защото този мед ми свършва най-бързо.Характерното за него е,че е много ароматен(почти като кориандъра) и не кристализира много дълго време,леко нагарча.Акацията започва по-рано кристализацията от него.Всичко което се омеши с мед от драка,приема кремообразен вид и не може да кристализира твърдо.Поне при мен е така,но наоколо не се сади нищо,само билки.Понякога се меши с бялата детелина,но след 5-6 месеца,кристалите на детелината падат на дъното,а отгоре остава бистра драка. http://www.edna.bg/zdravoslovno/duh-...-gyrlo-4632891
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В наше село му казват парички,много хубав чай става от него. Павка, що не вземем да се стегнем бургазлий и да го поканем колегата Йосифов на гости при нас за една седмица. Какво толкова,ще наемем един апартамент/да има каде да се събираме/,ще опитаме от неговите гозби :-) :-) :-) , ще имаме време и да се наприказваме с него. И на плаж ще го закараме.
Павка,то като стане време-отпускарско и аз мога да ти донеса мед от драка.Попитах какво е драка,не защото не знам какво е,а защото,вече на втори Хасковлия му прецъфтяла дрката.Та реших да разбера какво е "хасковска драка".Все пак благодаря за инфото....и поканата.
Сигурен бях,че знаеш какво е.Дет се вика - на краставичар се пробвахме...,но предложението на Янчо е интересно.Явно не е ял читава храна отдавна и затуй се облизва,ама така са си дъртите ергени - карат на полуфабрикатии на двамата.Аз отворих бялото и сега довършвам...
П.С. Иначе съм ЗА. Тяната ще пържи мекици сутрин,а вечер ще правим вечеринки с рускини с консумация... на манов мед,много го обичат.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Даам прецъфтя.Поне хасковската драка прецъфтя)В момента има тук там все още със съцветия но вече опадват и те.Защо казваш "вече на втори хасковлия"?При тебе сега ли започва цъфтежа?Сега люляка цъфти тука!
В момента всичко цъфти -трънка, череша, ябълка , рапица. ....Чудят се на къде да летят пчеличките .Сложил съм преди една седмица магазините (не на всички )имат напръскан нектар ..Ако можеше цяло лято да е тъй, ама не се знае. Наздраве и дано цяло лято да е така и не само при нас !(Между другото рапицата при мен започна да цъфти на 9 март )
На кое викаш драка?
Вярно че пролетта в сравнение с предишните години дойде с около месец по-рано в страната, но в хасковско май е избързала с 3-4 месеца.До сега си мислех, че драката цъфти през лятото, Юни, Юли. но не би. Добре, че е форума да се образоваме малко от малко.
Здравейте,
Колеги, може ли някой да качи една снимка на тая ДРАКА? В страната има различни наименования та да видим кое драка, кое трънка.
Поздрави, и благодаря. Г. Георгиев
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))