Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 46 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 454
    Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Защо на Нозевита е с алкално? Цялата тема препрочетох, ама пуста химия... Ако Нозевита го прибавям към захарен сироп 1:1, ако водата в него е с високо рН, то захарта би трябвало да го свали поне малко?! После слагаме Нозевит +, който според някои мнения в тази тема би трябвало да има киселинен характер, то според мен това означава, че също още ще свали рН-то. И ако Нозевита го слагаме в хранилките, а ОК я пръскаме по рамките, т.е. едното го консумират и складират, а от другото се мъчат да се отърват, защо и как става неутрализация?! Само да не помислите, че се заяждам, просто вече съвсем ми объркахте представите за правилно и грешно третиране. Моля, някой да обясни десетичният логаритъм на колко ще е равен в края на краищата.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Колежке, добро утро! Не става въпрос за химия тук, а по- скоро за биохимия. Дори направо за алхимия! Защото аз не съм наясно, как точно въпросните субстанции действат върху пчелното семейство. Имат ефект да, но не смятам че начините на прилагане, които визираш биха имали някакъв инхибиторен ефект по между си? Дано не греша.....или да ви подведа.....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    25.09.2016
    Здравейте на всички,

изчетох Вашите коментари и също като вас съм имал доста неприятни моменти с тази болест при пчелите - ноезаматоза. За моя радост обаче, успях да се справя с нея само и единствено с един продукт - Фумагилин Б. Сдобих се с него по време на едно мое посещение в чужбина (Канада). Може да потърсите в google по-подробно за него, но ето Ви един бърз линк (на Английски е, който иска мога да му изпратя превод):

http://drugs.com/vet/fumagilin-b-sol...owder-can.html

Ако искате да се сдобиете с него или имате каквито и да е въпроси относно продукта, пишете ми лично съобщение или на тел. 0886494595.

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз пък съм чел и чувал от колеги който са го ползвали лоши работи за този продукт. Като цяло продукта имал добър ефект при борбата с нозематозата и състоянието на кошера, но за сметка на това се отразява на качеството на меда и тотално срива имунната система на кошера. Значи почнеш ли няма спиране.
    Да подчертая, че това не знам да ли е така, споделям какво съм чул и прочел.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз пък съм чел и чувал от колеги който са го ползвали лоши работи за този продукт. Като цяло продукта имал добър ефект при борбата с нозематозата и състоянието на кошера, но за сметка на това се отразява на качеството на меда и тотално срива имунната система на кошера. Значи почнеш ли няма спиране.
    Да подчертая, че това не знам да ли е така, споделям какво съм чул и прочел.
    Проблемът на всеки един антибиотик се състои в това, че започнеш ли лечение с него, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да изпиеш (дадеш) пълната доза дори и тогава, когато сиптомите вече са отминали. Не го ли направиш това, ще останат неубити микроорганизми, и точно тези неубитите са НАЙ-РЕЗИСТЕНТНИТЕ към този антибиотик. Нататък вече знаете - заболяването ПАК СЕ ВРЪЩА, но този път то се предизвиква САМО ОТ РЕЗИСТЕНТНИ ЩАМОВЕ, които вече не подлежат на лекуване със същия антибиотик.

В конкретния случай beebee555 точно това прави - в желанието си да спечели някакви смешни пари е готов ДА УНИЩОЖИ хиляди кошери на свои колеги. И как го прави това? Ами препоръчва ви ПОЛОВИН ДОЗА в името на това неговата оферта да изглежда по привлекателна.

Самите пчелари пък в името на икономията вероятно ще намалят дозата още 2 пъти и така ще третират с ЧЕТВЪРТ ДОЗА. Крайният резултат ще е с ранг на САМОУБИЙСТВО, за което дори се налага да заплатиш пари на някого.

Та искам да кажа, че ако човек ще се захваща на хорото, трябва да го изиграе до края. Тоест ако ще третира с Фумагилин Б, трябва да го направи с ПЪЛНАТА ДОЗА, или с една опакова от 400-450 лв. да третира не 100, а 50 семейства. Това прави по 9 лв. на семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Пълно излекуване от Нозема Церане дори и с Фумагилин не става. Антибиотика не може да убие спорите на Нозема Церане.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от beebee555 Виж публикацията
    Здравейте на всички,

изчетох Вашите коментари и също като вас съм имал доста неприятни моменти с тази болест при пчелите - ноезаматоза. За моя радост обаче, успях да се справя с нея само и единствено с един продукт - Фумагилин Б. Сдобих се с него по време на едно мое посещение в чужбина (Канада). Може да потърсите в google по-подробно за него, но ето Ви един бърз линк (на Английски е, който иска мога да му изпратя превод):

http://drugs.com/vet/fumagilin-b-sol...owder-can.html

Ако искате да се сдобиете с него или имате каквито и да е въпроси относно продукта, пишете ми лично съобщение или на тел. 0886494595.

Поздрави
    Аз пък видях обявата ти за продажба
    Явно сте били цяла група на посещение в Канада и всички сте си купили по няколко опаковки (ако се съди по обявите из интернет).
    При цена от 150-161 канадски долара (198 - 212 лв. за 454 грама) другите които са били в Канада го продават за 380 лв., а ти за 400-450 лв. (доста добра печалба бих казал)
    Би ли споделил с какво твоя е по специален и съответно по-скъп ?

Фумагилина не е единственото ефикасно лекарство (антибиотик) срещу нозематоза. Имаш ли представа колко време след използването му се открива в меда и при проби? А във восъка? Пропуснал си да споменеш че с натрупването му във восъка дава отражение на пробата с мед няколко години след като си спрял да го ползваш. И се налага да подмениш всички пити в кошера за да го изчистиш. Да не споменаваме че когато продаваш восъка правиш подарък и на някой друг пчелар ...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Аз пък си мисля, че beebee555 въобще не е пчелар, а е търговец опитващ се да ни убеди в чудодейното действие на антибиотика.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не се правя на умен, но искам да предпазя някой колеги ако се изкушат да използват антибиотик (всички знаем че са забранени в България и ако излезат в някоя проба хич няма да е добре плюс това ако продаваме такъв мед има опасност да навредим на консуматора колкото и минимален да е този риск все пак го има).
    Антибиотиците не действат на вирусите и спорите (разбира се наличие на спори не означава заболяване зависи нивото им) и отслабва имуната система на пчелите което е предпоставка за заболявания.

Американският гнилец се причинява от Грам-положителна спорообразуваща бактерия- антибиотика ще унищожи бактерията но спорите остават.
    Причинителят на Европейския гнилец е неспообразуващата Грам-положителна бактерия
    Нозематозата е от така наречените гъбни заболявания причинява се N. аpis и
    .N. сeranae това най общо казано е въ т р е ш н о к л е т ъ ч е н паразит, локализиран в епителните клетки на стената на средното черво и по-рядко в тези на отделителната система на пчелите, майката и търтеите. Извън организма на пчелата паразитът съществува само под формата на спора Фумагилина е антибиотик които се извлича от семейство с Аспергилозата (любопитно) не е регистриран в Европа без Англия поне до 2013г. и не е така ефективен срещу Нозема апис като Нозема церане (ама тук спорите остават)

Наблюдател
    Регистриран
    25.09.2016
    Така, никой не убеждавам да си купува каквото и да е. Видях тема за нозематозата и реших да Ви предложа решение. Антибиотика е напълно легален в САЩ и Канада, където се произвежда и щом мислите, че българските законодатели са по-умни и са решили да Ви предпазят от глупостите, които изредихте, а американците са прост народ и си тровят народа с антибиотици - така да е. Затова ще ги стигнем, ама ... нали. Мой приятел имаше масово измиране на пчелни семейства (около 30-40%), пращаше проби в София и казаха, че е нозематоза. Държа да отблежа, че пчелите предварително са третирани за всички болести преди жертвите. И така, принудихме се да ползваме този скъп антибиотик и какво да Ви кажа, на другата година имаше не повече от 5% жертви. Това, че Ви говорят как антиобиотика бил в меда и т.н. не са верни понеже има специални указания как да се използва и изрично се подчертава това да се прави когато няма медодобив.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Проблемът на всеки един антибиотик се състои в това, че започнеш ли лечение с него, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да изпиеш (дадеш) пълната доза дори и тогава, когато сиптомите вече са отминали. Не го ли направиш това, ще останат неубити микроорганизми, и точно тези неубитите са НАЙ-РЕЗИСТЕНТНИТЕ към този антибиотик. Нататък вече знаете - заболяването ПАК СЕ ВРЪЩА, но този път то се предизвиква САМО ОТ РЕЗИСТЕНТНИ ЩАМОВЕ, които вече не подлежат на лекуване със същия антибиотик.

Та искам да кажа, че ако човек ще се захваща на хорото, трябва да го изиграе до края. Тоест ако ще третира с Фумагилин Б, трябва да го направи с ПЪЛНАТА ДОЗА, или с една опакова от 400-450 лв. да третира не 100, а 50 семейства. Това прави по 9 лв. на семейство.......
    Твърденията на г-н Матеев за дозата не са напълно верни. Пропускате, че пролетното третиране е два пъти по-евтино. За доказателство, ето документа от фирмата производител.

http://medivet.ca/pdf/Fumagilin-B%20instructions.pdf

Изрично е написано, за есенно третиране: 7-8 литра сироп за двоен корпус от 30 000 пчели. За пролетно третиране, 3-4 литра за двоен корпус от общо 20 000 пчели.

Което излиза, за есента: 385 л сироп / 7.5 литра за кошер = близо 51 кошера => 8.82 лв за кошер (ако го смятаме 450 лв за бутилка)
    за пролетта: 385 л сироп /3.5 литра за кошер = близо 110 кошера. => 4.09 лв за кошер

А един кошер с пчели струва 200-250 лв. Вие си направете сметката.

Както искате, използвайте нозевит, което е лекарство на билкова основа и е единствено превантивна мярка... т.е., при вече настъпила болест е неприложимо.

Относно цената, тя е такава и съм наясно, че е по-висока, но съм бил свидетел как хора се уплакват като казват, че им са продавани отворени опаковки (очевидно смесвани с брашно и т.н.). Аз гарантирам за качеството и това качество си има определена цена.

Не карам никого да си купува каквото и да е, предлагам алтернатива и решение. Вие избирате.

Със здраве

Страница 33 от 46 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •