Първоначално публикувано от
Pero Melifero
На 25.06. ги оставих рендосващи прилетните си дъски. Слънчогледа току беше започнал да разцъфва, но както писах, нямаме наблизо тая година и не го бяха надушили още. Оня ден, на 08.07 следобед отивам и ги заварвам в същото състояние. Тотална апатия, рендосва се всичко и навсякъде и в общи линии се тупка топката. Викам си все е било немане, ама чак толкова не е било. Но с присъщото си умение да гледам нещата от хубавата им страна си казах: още по-добре, таман няма да се занимавам с най-досадното ми нещо от цялото пчеларство. Миналогодишен слънчоглед имам към 50 кг, майски мед си изкарах достатъчно, аз съм си

На следващия ден сутринта, видях че се разлетяха, та реших да отворя 1-2 кошера да погледна как е хавата и ми стана лошо. Отворих ги всичките. Мед до горе, запечатват крайни рамки в 2ри или 3ти магазин. Успях да скалъпя още два магазина с рамки набързо и ги сложих на най-нуждаещите се. Е, имам едни дето не са усвоили още първия си магазин, зациклиха го завалиите с някаква самосмяна, дето така и не им се получава. Та искам не искам, тоя уикенд ще се върти. Сега обаче почвам да се чудя, дали да не си купя 4-5 тенекии и да не го налея в тях вместо да сипвам по буркани, то буркан с капачка гони левче, 150 лева излишно да набутвам в амбалаж, а и повече място заемат отколкото тенекиите, само дето после от тенекето нема вадене като кристализира тая гад