Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 327 от 677 ПърваПърва ... 227277317325326327328329337377427 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,261 до 3,270 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сега започват да ми се въртят антироеви експерименти в главата, че до сега все неуспешни. Като цяло съм забелязал че силно и здрави семейство като достигне 8-9 рамки запечатано пило изпада в роево ако няма силна паша да се занимава, без значение колко е разширено семейството. При мен пролетта има богат принос на прашец и бурно развитие на семействата което допринася за роевото. Сега ще пробвам да кача мед от корпуса над магазините за създам много работа на пчелите но не вярвам да има успех. Другото е да отнема пити с запечатано пило, но там идва проблема с ранните майки защото нямам такива а времето е студено и трудно се правят. Мисля също да пробвам да направя нови семейства само с запечатано пило без майки и след като се излюпят пчелите да им дам рамка яйца да си произведат майка, нещо като стартер. И друго мисля ама ще видим какво ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Браво !
    Учудвам се . Друго мнение имах за теб .
    Сега ще приложиш стандартните противороеви методи .
    Успех в работата !

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,сложи на няколко млади майки магазин от долу в/у дъното да обере прашеца,за да остане място за повече пило в корпусите.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,сложи на няколко млади майки магазин от долу в/у дъното да обере прашеца,за да остане място за повече пило в корпусите.....
    Мерси за съвета, ще пробвам ако ми дойдат поръчаните магазини. Защото сложа ли ги там ще изкарат до есента понеже съм калпав с кръста и избягвам вдигането на цял корпус а магазините не ми стигат.
    Това може да има и друг положителен ефект ще пробвам да видя как ще е.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Нормално по сила пчелно семейство, подготвено за акация е готово и за роене, ако времето се влоши за по-дълъг период от време преди цъфтежа на акацията. Ако въпреки влошаването на времето. то не изпадне в роево настроение, значи че не е било готово за добив на акациев мед. И при нормално време, такова семейство не би могло да се представи добре в събирането на акациев мед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Кошерите са полудели, такъв работен процес токова рано не бях виждал. Отворих един среден кошер за информация около 8кг. мед от питката останал само найлона, една пита запечатано пило 2 отворено и 4 полирани готови за осеменяване като става въпрос за 2-3 от питите в останалата 1/3 от зад има мед. За силните семейства не и се мисли какво е. Отваря се работа а аз загазих с кръста по сериозно и направо се чудя какво ще става.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Фарар, пусти му Фарар. Тежи само 15 кг магазина :-):-):-):-)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Проблема не е в кошерите, аз така и така не вдигам цели корпуси и магазини. Имам си проблем от години и няма оправяне, но сега работите са по лоши и ще се работи с колан, дано стане работата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Някой те е излъгал с тези килограми. Твоя Фарар май беше с 8 корпуса, умирам да те видя как сваляш най горния ( пълен) от метър и половина височина.

пп. ето ти справка. https://www.youtube.com/watch?v=NsGegI1XebA

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Атанасов , не си работил с тази система и отново коментираш !
    На всичко си спец .

Страница 327 от 677 ПърваПърва ... 227277317325326327328329337377427 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •