Само пяната със суха лъжица . Там може и да има малки късчета восък и части от пчели . Те са по-леки от меда и изплуват с въздушните мехурчета образувайки пяна .
Здравейте!
Отскоро се занимавам с пчели и за сега горе-долу се справям.Прочетох доста неща във форума и някои книги,ама само с четене не става,трябва и практика.
Не знам как да постъпя.Имам 10 рамкови ДБ с корпусни магазини,които са пълни с незапечатан мед.
Да ги изчакам да го запечатат и да центрофугирам или да поставя допълнителни магазини?
Благодаря Ви предварително!
Постави между плодника и пълният магазин нов с изградени пити .
Ако имаш слагаи друг магазин под този с нектара докато го чакаш да го запечатат губиш сега е топло колкото можеш слагаш повече магазини трябва ти три пъти повече площ докато се узрее медът.
Ако нямаш пити взимаш от тези с нектара и ги прехвърлящ по кошери които нямат с нектар без пчелите (с пчели може само в много много силна паша) ако имаш с отчасти запечатан мед минават в края а празните в средата.
Абе занимавка си е в тази жега и като се изпотя и пчелите ще ме изхрускат та сега ще си купувам от тези евтините шатри по 30 ина лева и от кошер на кошер дърпам шатрата за сянка остарях и не ми понася топлото.
Имам магазини,но изградените пити са ми малко,трябва да ги разреждам с основи.Изградена - неизградена.
Благодаря за бързите и точни отговори.
Ще пробвам.А от тези шатри не си купувай,пълен боклук са.
В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))