Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 82 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 901

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Цитат Първоначално публикувано от павликянин
    Може би нямаше да му обърна чак такова внимание на това за младите пчели и да го запомня, ако познат пчелар веднъж не ми се оплака, че точно това му се е случило - прави отводка, залага майчило, майката се излюпва нормална, започва да снася, пилото е нормално разположено, и след двадесетина дни я убиват. И той се чудеше защо.
    Вероятно майката е останала не достатъчно осеменена или е имала някакъв дефект, който пчеларя няма как да разпознае, но 1000% съм убеден, че причината не е липса на млади пчели. Това е най-разпространения начин за правене на отводки, дали щеше да е такъв ако не е ефективен.
    Аз лично вече десетина години придавам майки само на "стари" пчели и до сега нямам загубена майка.
    аз съм 99 и 99 процента сигурен, че не пчелите а пчеларя е убил майката.Нормално е когато майката в отводката, започне да снася, някой пчелари да я отварят през ден, да не кажа и всеки ден, от интерес и разни други подбуди.Пчелите не са като хората, при тях самоубийството липсва.Ако са я убили пчелите, то те първо биха я подтикнали към самосмяна, и след това знаеш какво следва...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А ве Гилъне, тез твойте сентенции отдолу, амчи тя всяка следваща по-тъпа от предишната . Що тъй ве бате ? Нал тряа да ставаме по-умни и по-добри !?

Потребител
    Регистриран
    15.02.2011
    Пчеларски район
    Чирпан, Ст.Загора
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    аз съм 99 и 99 процента сигурен, че не пчелите а пчеларя е убил майката.Нормално е когато майката в отводката, започне да снася, някой пчелари да я отварят през ден, да не кажа и всеки ден, от интерес и разни други подбуди.Пчелите не са като хората, при тях самоубийството липсва.Ако са я убили пчелите, то те първо биха я подтикнали към самосмяна, и след това знаеш какво следва...
    В 99,9 процента от слуаите е така. Пчелите хранят "особен вид любов" към своята майка. Случаите пчелите да убият собствената си майка е предимно по вина на пчеларя - много силно подпушване и неумела работа по кошера причиняваща им силен стрес.
    Nil satis nisi optimum

Ако пчелите си убиват майката от неумела работа по кошера,значи мойте вече са сираци,в понеделник им разбутах цялата колиба и рових вътре 20 минути.

Цитат Първоначално публикувано от doviciozo
    Ако пчелите си убиват майката от неумела работа по кошера,значи мойте вече са сираци,в понеделник им разбутах цялата колиба и рових вътре 20 минути.
    сираци вика хахаахахахха споко, може и 3 часа да ровиш, и да бъркаш в гнездото и всичко да е наред, а може и за 10 секунди да върнеш семейството назад с месец развитие.

Здравейте. Вчера при преглед на едно семейство установих че няма нито едно яйце снесено и майката не е намерих,иначе място къде да снася има рамките не са стари. А пчели има доста преди 10 дена от този кошер 2 магазина мед извъртях. В крайна сметка майката която трябваше да е придам на една отводка е сложих на това семейство. Това ми се случва за втори път тази година и то от семействата който закупих май месец 7 на брой (не са се ройли и са в нови кошери). На старите ми семейства никакви проблеми нямам
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Значи искам сега....

Значи искам сега да си взимам пчели ,но ще оцелеят ли зимата и колко пити трябва да взема ?

само пити не става, трябва кошер.

Не съм изобщо на вътре в нещата (За това и питам),ако може малко да ми обясниш ще съм ти благодарен

Страница 32 от 82 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •