Добре утре точно така ще направя.Имат сложени питки смятам че няма да им пречат когато добавя и сиропчето?
Днеска успях да им сложа основите за градеж.Направи ми впечатление че питките дето им сложих преди 5 дена са почти изядени.
Най-после успях да прехвърля "екскурзиантите" в лежаци.И четирите майки са на лице след дългия преход.Първите бяха останали без мед-най много по 700-800грама пръснати по рамките.Естественно,получи ха по две рамки мед,по две ВО плодникови и СР в средата.Разширени са до 12 от раз.Върху рамките поставих по две хранилки едната със суха захар,другата със сироп....Започва да цъфти дива круша,трънки,джанки,минзух ри и др.Бях подготвен да снимам,но 8*С-те ме накараха да действам бързо.
Днес беше около 25 градуса, слънчево и без вятър. Има цъфнали ябълки, череши и вишни. Прегледах семействата и имаха по 7-8 пити с пило на 12 ДБ. Махнах стари пити, които бях разпечатил със стар мед зад преградните дъски и сложих рамки с ВО. Понеже не махам магазините едно от семействата е напълнило 5 магазинни рамки, а още не са цъфнали напълно овошките, та ако се задържи топло времето може и да напълни магазина. На последните два кошера задуха един шибан вятър и малко се разлютиха, но ги оправих и тях. Е, не мина без "инжекция"!![]()
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Днес е слънчево, топло и тихо време.
Цъфтят череши, сливи, ябълки, мъртва коприва и глухарче.
На поилката има по-малко пчели отколкото в студа.
На най силните вече им е тясно. Довечера слагам магазините, пълня им хранилките за последно и чакам.![]()
Дамм много хубаво време.Гледам по Хасковско рапицата е цъфнала.Там където е по-сенчесто сега започва.Много глухарчета.Драката прецъфтя,а конския кестен залага цветовете.Фацелията ми е поникнала и сега е около една педя))
Какво е ДРАКА.
Село в Югоизточна България, но има и бодлив храст, Ачка.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))