Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 317 от 419 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,161 до 3,170 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Понеже започна понеделник при мен, в петък ще погледна отгоре два силни кошера и ще кажа как е при мен. Но факт е че спряха да ме нападат като се покажа отпред.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Идеята на снимката е, че при благоприятен пчеларски климат е едно и са едни практики и книги а при не толкова благоприятен други.
    Каквото Господ даде.Ние акъл да имаме, да го вземем. И сърце и душа, да сме благодарни за даденото.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ако при тебе не завали може пък за компенсация при гъбарите да засуши.
    п.п. Пчеларството учи човек да вярва в Господа.Без Божие благоволение човек колкото и да се труди ...
    Сещам се за приказката- "Бог помага, но в кошара не вкарва"
    Та да правим каквото зависи от нас, пък то може и с 200, ама може и с 2.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    И температурите високи и сушата голяма. Само на 10-15км. от мен хората берат гъби с багажниците. При мен няма и отровни!?
    Пчелите от 3-4 дни посещават слънчогледа, но... фучат като бесни покрай кошерите и ... Годината от към мед отива на към нула.
    Търпението е добродетел.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Вчера ходих да си купувам още магазини , че да имам днес време да ги напасна по моите стари кошери .... А там човека на магазина много се учуди като му казах че съм на един магазин още. Затова реших да погледна днес а не утре. Оказа се че 3 от силните ми семейства са напълнили магазините и ще се задръстят. Сложих на единия един магазин. Сега правя с баща ми другите и ще слагам на другите 2. После имам един 4ти кошер, който скоро ще има нужда и той от втори магазин. И аз пак свършвам целия инвентар.

Дргутите 4 кошера са сравнително слаби. Единия е този който показах без майката. Другите две са отводката и рояка от нея. Той в момента този рояк дето беше на 2 пити и половина е най-силен от слабите и работи в магазина макар и не покрито напълно.

Пак много работа и нямам време да си свърша баш работата и скоро ще се чудя как да се оправдавам ..

А това е едва 4ти ден от слънчогледа.

Тези магазини вторите ги слагам с по 3 изградени пити, другото са основи, понеже нямам вече нищо. И този инвентар вече започва да става много .

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Вчера ходих да си купувам още магазини , че да имам днес време да ги напасна по моите стари кошери .... А там човека на магазина много се учуди като му казах че съм на един магазин още. Затова реших да погледна днес а не утре. Оказа се че 3 от силните ми семейства са напълнили магазините и ще се задръстят. Сложих на единия един магазин. Сега правя с баща ми другите и ще слагам на другите 2. После имам един 4ти кошер, който скоро ще има нужда и той от втори магазин. И аз пак свършвам целия инвентар.

Дргутите 4 кошера са сравнително слаби. Единия е този който показах без майката. Другите две са отводката и рояка от нея. Той в момента този рояк дето беше на 2 пити и половина е най-силен от слабите и работи в магазина макар и не покрито напълно.

Пак много работа и нямам време да си свърша баш работата и скоро ще се чудя как да се оправдавам ..

А това е едва 4ти ден от слънчогледа.

Тези магазини вторите ги слагам с по 3 изградени пити, другото са основи, понеже нямам вече нищо. И този инвентар вече започва да става много .
    Всяко начало е трудно.По средата свикваш с трудностите. На края си на ясно , че нищо не е лесно.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    То добре, ама на мен ми е 4 или 5ти сезон вече и всеки път е едно и също, неизвестно Колкото повече научавам, толкова семействата ми стават по - силни и пак ми сервират изненади, които не съм срещал.
    Единственото нещо което остана като общо положение, е че никога нямам достатъчно инвентар, досега това е константно увеличение ... Всяка една година купувам магазини, и рамки всякакви ... А не съм го мислил така да става, нито дори в началото на сезона.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Днес сложих на още два кошера по втори магазин и нямам нищо. И сега започвам да се чудя, на тези 3-те по - силните, които напълниха по един магазин за 4 дни (преди това имаха по малко) ... дали ще им трябва и трети. Тези вторите магазини са с доста основи, единия е с 6 другия с 7 и третия с 9 основи.... Аз в момента нямам нито един магазин и нито една магазинна пита останала.. А нещо не ми се ще да купувам повече сега и да си играя да ги преправяме пак. .. Според вас дали има такава вероятност да ми трябва трети магазин ? Въпроса е че не ми се занимава да центрофугирам на етапи, понеже за няколко магазина си е бая занимавка и после пак.. Ще ми се да е накуп ..
    Така като гледам времето как се затопля и засушава, сигурно притока от слънчогледа ще намалее. Обаче пък слънчогледа е на 20 метра от кошерите..... Та стоя и се чудя какво да правя. Аз и на София ще ходя след няколко дни ..

П.С Отивам да взема книгата "1001 въпроса и отговора по пчеларство" че е пристигнала в еконт ...

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Днес сложих на още два кошера по втори магазин и нямам нищо. И сега започвам да се чудя, на тези 3-те по - силните, които напълниха по един магазин за 4 дни (преди това имаха по малко) ... дали ще им трябва и трети.
    .... Та стоя и се чудя какво да правя. Аз и на София ще ходя след няколко дни ..

П.С Отивам да взема книгата "1001 въпроса и отговора по пчеларство" че е пристигнала в еконт ...
    Първия магазин запечатан ли е? Ако е? Центрофугирай. Ако не? Сложи втория от долу. Ротирай. Това с трети и четвърти магазин само с основи при намаляваща паша не вярвам да има ефект.Приеми , че си изпуснал някакво количество мед поради липса на изградени пити.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Първия магазин запечатан ли е? Ако е? Центрофугирай. Ако не? Сложи втория от долу. Ротирай. Това с трети и четвърти магазин само с основи при намаляваща паша не вярвам да има ефект.Приеми , че си изпуснал някакво количество мед поради липса на изградени пити.
    Не е запечатан, направих точно това. Новия магазин го сложих на плодника а този пълния е най-отгоре. Сега мисля след 5 дни да проверя какво е положението или 4 дни. Да надигна магазина и да погледна. Въпроса е че много трудно ще преценя дали магазина е пълен или не е ... Иначе да махам настрани пълния магазин ми се струва доста трудоемко, а пък и ще дразня пчелите за няма нужда ... Но това се замислям че без да сваля горния (пълен) магазин няма как да видя какво е положението в долния ... Дилема ..

П.С - аз съм все още сравнително силен и тренирам когато имам време, обаче този пълния магазин барабар с пчелите си е доста тежък, особено като се вдига по стандартния начин, не е и много удобно. Пък и трябва да си много внимателен как го вдигаш, къде го слагаш и после как го връщаш, че да не мачкаш пчелите.

Страница 317 от 419 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •