Понеже започна понеделник при мен, в петък ще погледна отгоре два силни кошера и ще кажа как е при мен. Но факт е че спряха да ме нападат като се покажа отпред.
Понеже започна понеделник при мен, в петък ще погледна отгоре два силни кошера и ще кажа как е при мен. Но факт е че спряха да ме нападат като се покажа отпред.
Вчера ходих да си купувам още магазини , че да имам днес време да ги напасна по моите стари кошери .... А там човека на магазина много се учуди като му казах че съм на един магазин още. Затова реших да погледна днес а не утре. Оказа се че 3 от силните ми семейства са напълнили магазините и ще се задръстят. Сложих на единия един магазин. Сега правя с баща ми другите и ще слагам на другите 2. После имам един 4ти кошер, който скоро ще има нужда и той от втори магазин. И аз пак свършвам целия инвентар.
Дргутите 4 кошера са сравнително слаби. Единия е този който показах без майката. Другите две са отводката и рояка от нея. Той в момента този рояк дето беше на 2 пити и половина е най-силен от слабите и работи в магазина макар и не покрито напълно.
Пак много работа и нямам време да си свърша баш работата и скоро ще се чудя как да се оправдавам..
А това е едва 4ти ден от слънчогледа.
Тези магазини вторите ги слагам с по 3 изградени пити, другото са основи, понеже нямам вече нищо. И този инвентар вече започва да става много .
То добре, ама на мен ми е 4 или 5ти сезон вече и всеки път е едно и също, неизвестноКолкото повече научавам, толкова семействата ми стават по - силни и пак ми сервират изненади, които не съм срещал.
Единственото нещо което остана като общо положение, е че никога нямам достатъчно инвентар, досега това е константно увеличение ... Всяка една година купувам магазини, и рамки всякакви ... А не съм го мислил така да става, нито дори в началото на сезона.
Днес сложих на още два кошера по втори магазин и нямам нищо. И сега започвам да се чудя, на тези 3-те по - силните, които напълниха по един магазин за 4 дни (преди това имаха по малко) ... дали ще им трябва и трети. Тези вторите магазини са с доста основи, единия е с 6 другия с 7 и третия с 9 основи.... Аз в момента нямам нито един магазин и нито една магазинна пита останала.. А нещо не ми се ще да купувам повече сега и да си играя да ги преправяме пак. .. Според вас дали има такава вероятност да ми трябва трети магазин ? Въпроса е че не ми се занимава да центрофугирам на етапи, понеже за няколко магазина си е бая занимавка и после пак.. Ще ми се да е накуп ..
Така като гледам времето как се затопля и засушава, сигурно притока от слънчогледа ще намалее. Обаче пък слънчогледа е на 20 метра от кошерите..... Та стоя и се чудя какво да правя. Аз и на София ще ходя след няколко дни ..
П.С Отивам да взема книгата "1001 въпроса и отговора по пчеларство" че е пристигнала в еконт ...
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Не е запечатан, направих точно това. Новия магазин го сложих на плодника а този пълния е най-отгоре. Сега мисля след 5 дни да проверя какво е положението или 4 дни. Да надигна магазина и да погледна. Въпроса е че много трудно ще преценя дали магазина е пълен или не е ... Иначе да махам настрани пълния магазин ми се струва доста трудоемко, а пък и ще дразня пчелите за няма нужда ... Но това се замислям че без да сваля горния (пълен) магазин няма как да видя какво е положението в долния ... Дилема ..
П.С - аз съм все още сравнително силен и тренирам когато имам време, обаче този пълния магазин барабар с пчелите си е доста тежък, особено като се вдига по стандартния начин, не е и много удобно. Пък и трябва да си много внимателен как го вдигаш, къде го слагаш и после как го връщаш, че да не мачкаш пчелите.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))