Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 313 от 419 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,121 до 3,130 от общо 4186
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Едва ли бъркаш, дори да нямаш конкретни доказателства. Аз не съм се интересувал. Но по доста от другите програми, схемите си вървят точно по този начин. Някои дори получават доста пари и връщат част от тях като "консултация" един легален рекет. То и затова нищо не става, защото парите които трябва да се дадат на хората и да се подмомогнат отиват при някакви други под формата на схеми и чисто крадене се получава.
    Аз от доста години/откакто се раздават субсидии/2008г./ казвах, че държавата разхвърля с лопатата едни луди пари на Сульо и Пульо, но....Та от тази работа файда за секторите няма да има, а само забогатяване на едни тарикати.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз от доста години/откакто се раздават субсидии/2008г./ казвах, че държавата разхвърля с лопатата едни луди пари на Сульо и Пульо, но....Та от тази работа файда за секторите няма да има, а само забогатяване на едни тарикати.
    То това е идеята, сега на есен ще дойде пандемията а руснаците ще заложат на генерал Мраз /цар Зима или както там го наричат.И като се започне едно раздаване помощи за това помощи за онова, заеми за това заеми за онова а икономика на най си.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Далече си да ти ползвам сервиза.
    Обеля,близо до метростанцията.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами за сервиза, той е оторизиран, но филма е голям. Понеже е пчеларски форум едва ли има нужда да ви пиша неволите, освен едната торба пари която платих и колата ми още не е готова. Та още не мога да се прибера и като гледам пчелите са се засилили на слънчогледа, а пък не съм махнал още меда, който е някакъв много интересен, тъй като е сбор от липа, разен грах и фий и мана от дъба .. Та тази година нещата се развиват много бързо .. ама не мога да кажа нищо, докато най накрая не се прибера.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ами за сервиза, той е оторизиран, но филма е голям. Понеже е пчеларски форум едва ли има нужда да ви пиша неволите, освен едната торба пари която платих и колата ми още не е готова. Та още не мога да се прибера и като гледам пчелите са се засилили на слънчогледа, а пък не съм махнал още меда, който е някакъв много интересен, тъй като е сбор от липа, разен грах и фий и мана от дъба .. Та тази година нещата се развиват много бързо .. ама не мога да кажа нищо, докато най накрая не се прибера.
    Оторизираните сервизи са от една страна скъпи, от друга са малко като в едновремешните държавни сервизи. Ако си им симпатичен, ще ти оправят колата от раз, но в повечето случаи е ходене по мъките. Читавите автомонтьори работят за себе си, а не на заплата!
    Намери начин да се придвижиш до пчелина или вземи мерки, че инак пчелите ще направят мазало. Е, ти си знаеш де.
    Този пост е редактиран от kuline; 23.06.2022 в 21:20.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Успях да се прибера и направих един бърз преглед.. Всъщност след акацията, давах по малко сироп. Обаче като си заминах на София от има 20 дни не им е давано нищо. Тук няма обилна паша има по малко мед в магазините, но не съм го вадил, че няма смисъл. Така като гледам всичките ми кошери са отслабнали... Някак си не мога да разбера тая работа. Няма много пчели по магазините. Сега започва слънчогледа. Аз ги отворих към 15:30 часа, ама дали пък да са били навън по слънчогледа и това да ме заблуди. Съмнявам се, според мен по някаква причина са понамалели.
    На мен един стар пчелар ми каза да сипвам по малко сироп докато дойде слънчогледа, ама нямаше как ...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Успях да се прибера и направих един бърз преглед.. Всъщност след акацията, давах по малко сироп. Обаче като си заминах на София от има 20 дни не им е давано нищо. Тук няма обилна паша има по малко мед в магазините, но не съм го вадил, че няма смисъл. Така като гледам всичките ми кошери са отслабнали... Някак си не мога да разбера тая работа. Няма много пчели по магазините. Сега започва слънчогледа. Аз ги отворих към 15:30 часа, ама дали пък да са били навън по слънчогледа и това да ме заблуди. Съмнявам се, според мен по някаква причина са понамалели.
    На мен един стар пчелар ми каза да сипвам по малко сироп докато дойде слънчогледа, ама нямаше как ...
    Я виж в плодника да ли нямаш млади майки

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Я виж в плодника да ли нямаш млади майки
    За това съм сигурен че не е, понеже като свалих магазините с акациевия мед и като направих преглед, нямаше и следа от чашки , дори построени. Даже в момента тези, на които не им направих преглед долу, понеже бяха много лоши, са по-добри и имат повече пчели. Иначе имам един в който майката е снесла в 2 магазинни пити и това ми се случва за първи път, без да съм взел специални мерки, майката да се качи.

Сигурно са отишли на слънчогледа )))) или са литнали докато ме е нямало. Ама чак толкова за 20 дни, ебаси при положение че майките са миналогодишни .. и са си силни ..

П.С - бях се угрижил какво ще го правя слънчогледовия мед, при положение че покрай мен тази година направо е претрупано. Ама сега поне съм спокоен че няма да има този проблем..
    Важното е че хванах акацията и имам акациев мед

Нали правих една отводка която изрои след това. Рояка е на 10 пити, ама не съм му спуснал дъното. Днес като го отворих вентилираше яко и пчелите бая бързо се движиха из кошера, малко като спринтьори. А другия от който отлетя този рояк и му набутах черните пити, нема пчели. Интересното е че съм го разширил малко повече. Аз си мислех че майката не става, ама като гледам колко е снесла, пък няма достатъчно пчели да гледат пилото. Сега тоя не мога да го обединя, понеже няма място в никой кошер. И го оставам така да се "самоооправи"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    За това съм сигурен че не е, понеже като свалих магазините с акациевия мед и като направих преглед, нямаше и следа от чашки , дори построени. Даже в момента тези, на които не им направих преглед долу, понеже бяха много лоши, са по-добри и имат повече пчели. Иначе имам един в който майката е снесла в 2 магазинни пити и това ми се случва за първи път, без да съм взел специални мерки, майката да се качи.

Сигурно са отишли на слънчогледа )))) или са литнали докато ме е нямало. Ама чак толкова за 20 дни, ебаси при положение че майките са миналогодишни .. и са си силни ..

П.С - бях се угрижил какво ще го правя слънчогледовия мед, при положение че покрай мен тази година направо е претрупано. Ама сега поне съм спокоен че няма да има този проблем..
    Важното е че хванах акацията и имам акациев мед

Нали правих една отводка която изрои след това. Рояка е на 10 пити, ама не съм му спуснал дъното. Днес като го отворих вентилираше яко и пчелите бая бързо се движиха из кошера, малко като спринтьори. А другия от който отлетя този рояк и му набутах черните пити, нема пчели. Интересното е че съм го разширил малко повече. Аз си мислех че майката не става, ама като гледам колко е снесла, пък няма достатъчно пчели да гледат пилото. Сега тоя не мога да го обединя, понеже няма място в никой кошер. И го оставам така да се "самоооправи"
    Този с черните пити ще можеш ли да го снимаш да погледнем пилото!?
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами ще го разбутам. Те всъщност са 2 , при които събрах черните пити. Утре ако имам време ще направя едно видео.

Страница 313 от 419 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •