Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 312 от 683 ПърваПърва ... 212262302310311312313314322362412 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,111 до 3,120 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Добре сега по сериозно! Ежегодно имам десетки такива кошери, които не щат да използват магазините. Сменям им майките. Не се опитвам да ги карам да вършат непривични за тях неща!
    Благодаря това ще го направя но в момента не е в план . Опитвам се да сравня с ДБ например но той от 12 рамки 6/7 са с пило другото е перга , мед и меден венец обяснимо е ако не искат а тези почти нямат венец максимум по 1/2 пити с перга и мед до момента са изградили по 4/5 рамки къде дянаха сиропа не разбрах, една част за градеж една за пилото ама пък всичкия за това ли да е и принос има малък но все пак.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    И аз работя с 12 рамкови ДБ. Смея да твърдя, че ако в момента половината вътре е перга, си закъснявал често с основите. Относно другата половина, пилото за мен тая майка е кекава и отново бих я сменил начаса. А, ти виждал ли си меден венец на бъкфаст? Щото аз не съм! Кошер в който има под осем рамки пило е слабак и не бих се занимавал да чакам мед от него.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    И аз работя с 12 рамкови ДБ. Смея да твърдя, че ако в момента половината вътре е перга, си закъснявал често с основите. Относно другата половина, пилото за мен тая майка е кекава и отново бих я сменил начаса. А, ти виждал ли си меден венец на бъкфаст? Щото аз не съм! Кошер в който има под осем рамки пило е слабак и не бих се занимавал да чакам мед от него.
    Да за закъсняването си прав . Явно проблема е в майките, Не съм работил с бъкфаст но нещата отиват май натам ,че трябва да подменя майките но дали бъкфаст или карника това не мога да преценя моите всичките са мелези едните чернеят другите жълтеят и т.н Прави ми впечатление че Венер за тази система ползва карника
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Примера с бъкфаста го дадох за да те опровергая за медения венец. Иначе местната порода е най- добра. Но аз нямам собствена дългогодишна селекция, защото съм начинаещ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Добре сега по сериозно! Ежегодно имам десетки такива кошери, които не щат да използват магазините. Сменям им майките. Не се опитвам да ги карам да вършат непривични за тях неща!

А пробвал ли си с 2 преградни дъски да ги стесниш.Аз мокря питите с вода голям ефект има при качването да знаеш колега

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Това дето го казваш е вариант посочен ми от Лалов. Да, работи! Но може ли и аз да те питам нещо? Защо да държа на пчелина си кофти гени?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това дето го казваш е вариант посочен ми от Лалов. Да, работи! Но може ли и аз да те питам нещо? Защо да държа на пчелина си кофти гени?

А от къде знаеш като не се качват горе,че в гена е проблема

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тази година при мен 3 пъти се качваха и слизаха.Мисля че проблема беше във времето не в гена.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Искам да изразя личното си мнение и да кажа че съм крайно разочарован от ловешките восъчни основи.Видях се в чудо с тях тази година.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А от къде знаеш като не се качват горе,че в гена е проблема
    За да не се качват в магазина ,или проблема е в гена,както казвя Тянката,или семейството е слабо.

Страница 312 от 683 ПърваПърва ... 212262302310311312313314322362412 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •