Ми как няма да е оптимист олиото се стабилизира на 5лв.,бензина на 3лв., въглищата на 740лв. дървата на 130лв.та какво пречи да опскаме космоса в един астероид колко железо има а живите сепаратори вече го карат за 800лв.тона а па ако има и шистов газ ще е края на Газпром .
Адаш, ми щом все повече се ползват полимери, трябва ли да строим Кремиковци, да караме руда с вагони, после фериботи, после пак вагони...Къде е Киро на кирия?
Старото желязо се ползва и толкова. Много по-изгодно е.
Желязо за скрап 800лв/тон. Ми добре е.
Една година карах цял микробус хартия ( от един офис ) и хората я платиха по 2ст/кг. Не можах да си покрия нафтата. Добре, че карах за чужда сметка.
Стъклото - 3ст./кг. Да се претопи 1кг. пясък до стъкло, по евтино ли излиза? Пък и зелената сделка...
За дигането на цените на пластмаса и метали се говореше още преди ковида.
Те. Дигнаа се.
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
Както каза наскоро по радиото един от екоактивистите - купуват ти твоята соларна електроенергия по 12 стотинки и ти я продават после по 48 стотинки. Това е ако искаш, не е насила - нарича се монопол.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Единият скептик, другия мисли за цената на олиото по повод усвояването на космоса. Добре, че Мъск не мисли като тях.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Сътрудничеството в космоса между НАСА и Роскосмос засега продължава въпреки словесните престрелки наскоро:
https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-...kina-flies-usa
Мисията Артемис на НАСА продължава с проби за зареждане на първата степен на мегаракетата за Луната. Днес се е провеждало синхронизирано пълнене на първата степен на ракетата с течен кислород и течен водород. Втората степен засега е с проблем при някакви клапани. Очаква се, ако всичко е наред, да се проведе пълната процедура до стартово броене, без действителен старт. На върха на голямата ракета е космическият кораб "Орион" за мисия с кацане на Луната. При успешни репетиции се очаква през юни изстрелване към Луната и 26-дневен полет без екипаж, 6 дни от които в лунна орбита.
Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
Живота свършва, парите не.
Скачването на Крю Драгън с МКС - над 5 часа подробно видео. Същинския контакт е на 2ч 47 мин. Мисля, че никога не съм гледал нещо толкова подробно директно от космоса.
https://www.spacex.com/launches/ax-1/
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))